קריפטו

לא תנחשו מהי עלות הייצור של מטבע הביטקוין

במגזין Analytics Insight מדווחים כי עלות הייצור של הביטקוין ירדה בסביבות 13,000 דולר לעומת כ-20,000 דולר בתחילת יוני. כאשר בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן אומר שהתופעה הזו רעה במיוחד עבור שוק מטבעות הקריפטו הרחב יותר
מערכת ice | 
הקריפטו מתרסק (צילום shutterstock)

ביטקוין וכמה מטבעות קריפטוגרפיים נוטים לתזזיתיות רבה, הם ירדו בחדות בשנת 2022 לאחר עלייה תלולה בשנת 2021, מצב די דומה התרחש בשנת 2018. מוקדם יותר, השוק צנח עקב הופעתן של מספר הנפקות מטבעות ראשוניות, בהן משקיעים הזרימו כסף למיזמי קריפטו שהסתיימו בסופו של דבר.
 


אבל קריסת הקריפטו הנוכחית היא תוצאה של כמה גורמים מאקרו-כלכליים: האינפלאציה והעלאת הריבית ע"י בנקים מרכזיים ברחבי העולם שהגיעה בעקבותיה.  שוק הקריפטו נסחר באופן קרוב לשוק המניות, מה שמקשה עוד יותר על המשקיעים. ההיפוך החד הזה בפונקציונליות של השוק המבוזר תפס את המשקיעים הפרטיים והמוסדיים.

נכון לעכשיו, הביטקוין נתן למשקיעים סיבה נוספת להיזהר. לפי דיווח במגזין Analytics Insight, עלות ייצור הביטקוין ירדה בסביבות 13,000 דולר לעומת כ-20,000 דולר בתחילת יוני. כאשר, בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן אומר שהתופעה הזו רעה במיוחד עבור שוק מטבעות הקריפטו הרחב יותר.
ביטקוין הוא נכס קריפטו שהטביע את חותמו בשווקים הפיננסיים והכלכליים, מטבעות קריפטו אחרים נוצרו בתקווה לחקות את הצלחתו של המטבע. כעת, לאחר שהביטקויין הפך ליקר מדי עבור חלק מהמשקיעים, הם החלו לגייס את ההשקעות שלהם לנכסים דיגיטליים אחרים, בתקווה למצוא את הביטקוין הבא ולהפיק ממנו רווחים דומים.


אבל קריסת הקריפטו הנוכחית גורמת למשקיעים לאכזבה, ואולי אפילו רצון לוותר על ההשקעה. אלא שמטבעות דיגיטליים רבים איבדו גם את ההצמדה שלהם מהדולר האמריקאי, מה שמנע מהמשקיעים למכור את השקעותיהם. זה שלח גלי הלם בכל תעשיית הקריפטו אבל זה גם חשף כמה חסרונות שהיו לתעשייה.

במגזין במגזין, Analytics Insight ,מסבירים כי קבוצת אסטרטגים ב-JPMorgan, בראשות ניקולאוס פניגירצוגלו, ציינו כי הירידה בעלות הייצור של הביטקוין נגרמה עקב הירידה האחרונה בשימוש בחשמל כפי שמשתקף במדד צריכת החשמל עבור ביטקוין של קיימברידג'. לדברי המגזין,  אם הביטקוין יחווה מגמת עלייה חיובית במחיריו, יהיה פחות לחץ מכירה על הכורים למכור את אסימוני הביטקויין שלהם, וגם פחות לחץ מכירה על משקיעים שמנסים להימנע מסיכונים פיננסיים נוספים. אבל הירידה בעלויות הייצור שלו תשפיע לרעה למדי על מחיר הביטקוין הכולל, ובתורה, לא תעודד משקיעים להמשיך לסחור באסימוני ביטקויין.
עוד אומרים במגזין כי לאחר המהומה האחרונה בנכסי קריפטו, כמה חברות קריפטו נחשפו לפשיטת רגל. מכירת הקריפטו האדירה חיסלה כ-2 טריליון דולר משווי השוק הכולל מאז השיא של כל הזמנים בשנת 2021. הביטקוין צלל בצורה משמעותית וחווה את הרבעון הגרוע ביותר שלו ב-11 השנים האחרונות. בינתיים, הסביבה המקרו-כלכלית הצונחת ממשיכה להישאר לא תומכת בנכסים דיגיטליים. האינפלציה והחשש מהמיתון המתקרב ממשיכים לפגוע במשקיעים. נכון לעכשיו, כלכלנים ומנהלים פיננסיים הזהירו את משקיעי הקריפטו להתרחק מנכסים דיגיטליים. אבל משקיעים חכמים ממשיכים ומשפרים את הביטחון קהילת הביטקוין.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה