קריפטו

האם ארה"ב בדרך להעביר "חוק קריפטו"?

הצעת חוק חדשה שהוגשה אמש לסנאט האמריקאי מציעה להעביר את תחום הקריפטו לפיקוחו של גוף קטן וחסר תקציב, תוך הטלת מסים ועמלות על השווקים

יאיר מור | 
קריפטו (צילום vecteezy)
אתמול (שלישי) הוגשה לסנאט האמריקאי הצעת חוק של שתי סנאטוריות, שמטרתה להסדיר את שוק הקריפטו ולהטיל עליו לא מעט מגבלות.
הצעת החוק זכתה לכותרת "חוק החדשנות הפיננסית האחראית", או בראשי תיבות RFIA, והסנאטוריות החתומות עליה הן סינת'יה לוּמיס הרפובליקנית מוויומינג וקירסטן ג'יליבְּרַנד הדמוקרטית מניו-יורק. השתיים קובעות כי יש לאסדר את שוק הקריפטו באמצעות נציבות המסחר בחוזים עתידיים (CFTC), ולא הרשות לניירות ערך (SEC), שהיתה הגוף הממשלתי שפיקח (או לפחות ניסה) על השוק הפרוץ למדי עד כה.
"רוב הנכסים הדיגיטליים דומים הרבה יותר לסחורות מאשר לניירות ערך", כתבו השתיים בהצעה, וציינו כי הנציבות כבר נושאת באחריות הרגולטורית לכל מה שקשור למסחר בחוזים עתידיים של שני המטבעות המובילים, ביטקוין ואת'ריום, ולכן הגיוני שתהיה אחראית על התחום כולו. עם זאת, הן מודעות לעובדה ש-CFTC הוא גוף קטן, עם תקציב זעיר של שישית בלבד מזה של SEC והרבה פחות כוח אדם. לכן, הן מציעות שכדי לממן את הרחבת כוח האדם והיכולות של CFTC, בורסות קריפטו תחויבנה לא רק להירשם בה, אלא אף לשלם לה עמלות שיממנו את פעילות הפיקוח עליהן.
"ארה"ב היא המובילה הכלכלית העולמית, וכדי להבטיח שהדור הבא של אמריקאים יהנו מהזדמנויות רבות יותר, יש חשיבות מכרעת לכך שנשלב את הנכסים הדיגיטליים בחוק הקיים ונרתום את היעילות והשקיפות של סוג הנכסים הזה במקביל למענה לסיכונים", אמרה לומיס; ג'יליברנד הוסיפה כי החוק "יבסס מסגרת חוקית שתתמרץ חדשנות, תפתח סטנדרטים ברורים, תגדיר גבולות שיפוטיים מתאימים ותגן על צרכנים".
בתעשייה צופים – ואולי גם מקווים – שתהליך החקיקה יימשך זמן רב, ויסתיים בשינויים משמעותיים רק בשנה הבאה. בינתיים, קריסטין סמית', מנהלת איגוד הקריפטו, לובי שפועל עבור האינטרסים של התעשייה, אמרה כי החוק "מייצג ציון דרך במדיניות קריפטו וצעד ענק קדימה לתעשיית הקריפטו בוושינגטון"; ושילה וורן, מנכ"לית מועצת הקריפטו לחדשנות, מסרה כי "קהילת הקריפטו קראה ליותר בהירות ברגולציה על קריפטו, ואנו מצפים בכליון עיניים להמשך שיתוף הפעולה עם מתווי מדיניות לרוחב הספקטרום הפוליטי בשלבים הבאים של הדיון והעבודה שלפנינו".
החוק כולל גם תקנות נוספות מלבד חיוב הבורסות להירשם בנציבות ולשלם לה עמלות. כך, לדוגמא, הוא כולל קביעה של שיעורי מס על רווחי קריפטו, פטור ממס ברכישות בסכום של מתחת ל-200 דולר בקריפטו, קיום מחקר סביבתי על השפעות כריית הקריפטו, וחיוב של כל גוף שמנפיק מטבע "יציב" (כלומר כזה שערכו אמור להיות צמוד לדולר או למטבע מדינתי כלשהוא) להחזיק נכסים אמתיים בסכום הכולל של המטבעות המונפקים, כדי למנוע מפלה שלהם כפי שקרה לפני כחודש לטרה.
SEC, הגוף שכאמור משמש נכון לרגע זה כאחראי על שוק הקריפטו בארה"ב, לא מרוצה מההצעה. יו"ר SEC, גרי גנסלר, טוען כי רוב נכסי הקריפטו נחשבים לניירות ערך, ולכן הרשות צריכה להיות אחראית עליהם. לאחרונה אף גייסה הרשות לשורותיה עשרות עובדים חדשים להרחבת כוח המשימה למלחמה בפשעי קריפטו.
דובר SEC סירב להגיב לידיעה בעניין הצעת החוק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה