קריפטו
דו"ח חדש טוען: שימוש בקריפטו עשוי להעיד על שחיתות
קרן המטבע הבינלאומית ביצעה מחקר שלטענתה מוכיח שבמדינות מושחתות משתמשים יותר במטבעות דיגיטליים – אך המסקנה, לדבריהם, אינה להילחם במטבעות, אלא לפקח עליהם
שימוש במטבעות קריפטו – קנייה, החזקה ומכירה שלהם – עשוי להוות סימן למדינה מושחתת, כך טוענת קרן המטבע הבינלאומית (IMF) בדו"ח חדש שפורסם בסוף החודש שעבר ודווח על ידי התקשורת העולמית בסוף השבוע האחרון.
הקרן ביצעה באמצעות חברת המחקר הגרמנית Statista סקר שכלל כ-110,000 משתתפים ב-55 מדינות, עם טווח של 2,000-12,000 בכל מדינה, ושאל אותם על השימוש שלהם במטבעות קריפטוגרפיים במהלך שנת 2020. המסקנות, לפי הדו"ח, הן כי "תושבי מדינות שבהן המגזר הכלכלי המסורתי מפותח כראוי נמצאים בסיכוי מופחת לחוש צורך בקריפטו", בעוד במדינות פחות מפותחות, בהן קיימת "היסטוריה של אינפלציה גבוהה, עשויה להפוך את המטבע המקומי לפחות אטרקטיבי כאמצעי לשימור ערך. אינפלציה (גבוהה) בעבר משמשת כמייצגת של יציבות המטבע, העשויה להשפיע על האטרקטיביות של נכסי קריפטו כחלופות לשימור ערך".
מחברי הדו"ח מציינים שלפי התשובות שקיבלו בסקר, "השימוש בקריפטו מקושר באופן אמפירי עם יותר תפישה של שחיתות ומגבלות הדוקות יותר על ההון", וכי מטבעות קריפטו "עשויים לשמש להעברה של רווחים משחיתות או לעקיפה של מגבלות על הון".
המסקנות הללו מעט מוזרות בהתחשב בכמה מהעובדות בשטח: ראשית, המדינה הראשונה שאימצה את ביטקוין כמטבע רשמי היתה אל סלבדור, שנמצאת נכון ל-2021 במקום ה-115 מתוך 180 במדד השחיתות העולמי – כלומר לא מאוד "ישרה", אך גם לא מושחתת באופן יוצא דופן (למשל, אוקראינה תחת זלנסקי נמצאת במקום נמוך יותר). זאת בעוד מדינות רבות אחרות ומושחתות יותר לפי המדדים דווקא מנסות להילחם בפעילות הקריפטו (למשל ניגריה, מקום 154, שמנסה לכפות על תושביה מטבע קריפטו מקומי); בנוסף, התנודות בשוק הקריפטו, מאז השקתו ב-2011 ובמיוחד בשנתיים האחרונות, היו חדות יותר מהאינפלציה כמעט בכל מדינה בעולם, כך שלא ברור מי יחשוב שביטקוין, או כל מטבע קריפטו אחר, מסוגל להבטיח לו שימור ערך טוב יותר מהמטבע הלאומי שלו.
עוד ב-
מחברי הדו"ח מדגישים כי מטרתם אינה לטעון כי הקריפטו גורם לשחיתות או מעיד עליה, אלא לעודד אימוץ שלו באופן מחושב ומפוקח, עם אמצעים כגון הטלת חיוב על גילוי נאות לכל מי שרוצה לסחור במטבעות קריפטו – מה שסותר לחלוטין את המטרה הבסיסית ביותר של השוק, שנועד לאפשר לאנשים לסחור ביניהם בלי שצד שלישי כלשהוא יוכל לדעת מי שילם למי ועל מה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה