קריפטו

הימור על עתיד הביטקוין: האם מיקרוסטרטג'י מאבדת גובה במהירות?

מיקרוסטרטג'י מחזיקה מעל 2% מהביטקוין בעולם, אך האסטרטגיה שלה מעוררת שאלות: הפרמיה על ערך הנכסים צנחה, החברה שורפת כספים במהירות והמניה מתמודדת עם לחצים בשוק ההון
שרון בירקמן | 
מיקרוסטרטג'י וביטקוין (צילום shutterstock)
מיקרוסטרטג'י (MSTR) צברה מעל 2% מכל הביטקוין הקיים, אסטרטגיה שהפכה את חברת  הבינה העסקית למשהו שמזכיר ETF של ביטקוין, אם כי כזה שהסחר בו מתבצע בפרמיה גבוהה יחסית לערך הנכסים הנקי שלה. המניה עלתה יותר מ-20 פעם מאז שהחלה להשקיע בביטקוין באוגוסט 2020.
החודשים אחרונים חשפו כמה סתירות מעניינות בסיפור הזה. למרות שהביטקוין חצה את רף 100,000 הדולר ולא ירד ביותר מאחוזים בודדים, מניית  MSTR ירדה ב-40% מאז הגיעה לשיא של 550 דולר ב-21 בנובמבר, מהם נגזר שווי שוק של 124 מיליארד דולר. מחיר המניה לא טיפס אפילו כשנכנסה למדד נאסד"ק 100. הפרמיה לערך הנכסים הנקי ירדה משיא של 3.8 ל-1.9. וכל זה קורה למרות שהחברה ממשיכה לרכוש עוד ביטקוין.
לפי ניתוח של אנליסטים מ-JPMorgan, מיקרוסטרטג'י היתה אחראית על 28 אחוזים מההון שהוזרם לשוק המטבעות הדיגיטליים בשנת 2024. החברה עשתה זאת באמצעות גיוס הון של 21 מיליארד דולר.  אבל מה שהיה אמור להיות, לפי הודעות החברה עצמה, תהליך מדוד והדרגתי שיתפרס על פני שלוש שנים, מתנהל במהירות מסחררת, כשיותר משני שליש מהכספים חוסלו בתוך חודשיים בלבד. מיקרוסטרטג'י לא ביצעה רכישות בזמן ירידה במחיר, והגדילה בזריזות את רכישת הביטקוין כשמחירו נשאר יציב.
בתחילת ינואר הודיעה מיקרוסטרטג'י שתגייס עד 2 מיליארד דולר באמצעות מניות מועדפות, כמובן, כדי לרכוש עוד ביטקוין. המועד והתנאים עדיין לא פורסמו. ההודעה הגיעה כשבוע בלבד לאחר שהחברה הודיעה שהיא מבקשת את אישור בעלי המניות להגדיל את מספר המניות שלה ביותר מ-3,000%, מ-330 מיליון ל-10.33 מיליארד.
אנליסטים של הפייננשל טיימס מתריעים כי ההתנהלות נראית כמו אופורטוניזם, כאילו מייקל סיילור מבין שהפרמיה הנוכחית — המקבילה הפיננסית למצב שבו כסף גדל על עצים — תיעלם בקרוב. לדבריהם, ממהירות ההשקעות עולה תחושה של דחיפות (או ייאוש), כדי לנצל את הפער בין המניה למחיר הביטקוין - לפני שיתוקן.
סיילור אף קרא למשקיעים למקד את תיקי ההשקעות שלהם אך ורק בביטקוין, אבל המנהלים הבכירים בחברה חושבים אחרת. מכירת מניות פנימית בהיקף עצום התבצעה בנובמבר, כאשר אותם מנהלים המירו את המניות שלהם לדולרים. המכירות הפנימיות בשנת 2024 הגיעו ל-570 מיליון דולר.
בחורף הקריפטוגרפי של 2022-2023, כשמחיר הביטקוין היה בשפל, מיקרוסטרטג'י האטה את הרכישות והמניה נסחרה בערך הנכסים הנקי שלה. כשמחיר הביטקוין התחיל לעלות, כך זינקה גם תנופת רכישת הביטקוין מצד החברה. מיקרוסטרטג'י נראית יותר כחברה שקונה ביטקוין במחירים הולכים ועולים.
הפרמיה על ערך הנכסים הנקי היא הדבק שמחבר את כל האסטרטגיה ונשמרת כל עוד מחיר הביטקוין עולה. מכירת מניות בפי 2-3 מעל ערך הנכסים הנקי מאפשרת לחברה למעשה לרכוש ביטקוין בהנחה משמעותית. אם הפרמיה תרד היא תגרור איתה את מחיר המניה, ו-7.2 מיליארד דולר של אגרות החוב להמרה שבהן היא מחזיקה, ישתחררו ולא יומרו בחדשות. זה יהיה יום שחור למיקרוסטרטג'י, כיוון שעסקי התוכנה שלה מפסידים ואין לה הכנסות מביטקוין.
סיילור, בינתיים, מקדם תמיכה ממשלתית בביטקוין. בפגישה עם אריק טראמפ, בנו של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ, קידם הקמת "מאגר אסטרטגי של ביטקוין". אירוני, אם זוכרים שמטבעות קריפטוגרפיים מראש היו אמורים להיות אנטי התערבות ממשלתית. מצד שני, עם כל כך הרבה כסף על הכף, סיילור כנראה מוכרח להיות פרגמטי.
מיקרוסטרטג'י הפכה למעשה להימור ציבורי על עתיד הביטקוין, אבל כזה שממשיך להיסחר בהפרש גדול לעומת הנכס עצמו. הפרמיה עשויה להצביע על האמונה של השוק בחזון של סיילור, או, אולי, חוסר יעילות זמני שממתין לתיקון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה