קריפטו

ביטקוין צנח לקראת סוף השנה. איך זה קרה ומה הלאה?

חששות מאקרו-כלכליים וניצול רווחים מוגבר מכבידים על שוק הקריפטו לקראת סוף השנה, שמגיב בירידות חדות לא רק במניות אלא גם במחירי המטבעות המרכזיים 
שרון בירקמן | 
קריפטו (צילום shutterstock)
ירידות חדות נרשמו אתמול בשוק הקריפטו בעקבות נתוני מאקרו מאכזבים מארה"ב ומימוש רווחים בהיקפים נרחבים. מחיר הביטקוין (BTC) נגע ב-92,000 דולר – רמה שלא נראתה מאז ה-5 בדצמבר, היום שבו חצה לראשונה את רף ה-100,000 דולר. המטבע הגדול בשוק איבד יותר מ-14% מערכו מאז הגיע לשיא של 108,278 דולר ב-17 בדצמבר. השווקים בכלל חוו ירידות, כאשר היעדר "ראלי סנטה קלאוס" השפיע גם על המניות. מדד נאסד"ק 100 ירד בכ-5% מאז פגישת המדיניות האחרונה של הפדרל ריזרב באמצע דצמבר; ביטקוין איבד כ-15% באותה תקופה.
מדד CoinDesk 20, העוקב אחר ביצועי 20 המטבעות הקריפטוגרפיים הגדולים למעט מטבעות יציבים, מטבעות מם ומטבעות בורסה, ירד ב-3.74%. ריפל (XRP) וסטלר (XRM) ספגו את הפגיעות הקשות ביותר, עם ירידות של 6% ו-6.3% בהתאמה. לייטקוין (LTC) הציג ירידה מתונה של 1.9%.
ירידה נרשמה גם במניות של חברות קריפטו. מניות MicroStrategy (MSTR) ו-Coinbase (COIN) ירדו ב-7% ו-5.3% בהתאמה. חברות כרייה גדולות כמו MARA Holdings (MARA) ו-Riot Platforms (RIOT) רשמו ירידות חדות של למעלה מ-7%.
את הירידות בקריפטו אפשר לתלות בין היתר בלחץ לממש רווחים שמקורו בזינוק חד של 117% במחיר הביטקוין לאורך השנה. לפי ממוצע נע של שבעה ימים, מימוש הרווחים חצה את רף ה-1.2 מיליארד דולר (אם כי מדובר בירידה מהשיא של 4 מיליארד דולר שנרשם ב-11 בדצמבר). רוב הרווחים נרשמים על ידי מחזיקים ארוכי טווח של ביטקוין.
הירידות בשוק נובעות גם מנתונים מאקרו-כלכליים מאכזבים. מדד ה-PMI של שיקגו רשם את הרמה הנמוכה ביותר מאז מאי. בנוסף, חוסר הוודאות סביב מדיניות הריבית של הפדרל ריזרב ב-2025 מעיב על השוק, לאחר שהבנק המרכזי אותת כי לא יבצע הפחתות ריבית נוספות לפחות עד מרץ.
עם זאת, נתוני שוק היסטוריים מצביעים על כך שחודש ינואר עשוי להיות חיובי עבור ביטקוין ושוק הקריפטו כולו. לפי נתונים שנאספו בידי Coinglass, ביטקוין הציג בממוצע רווחים חזקים ברבעון הראשון מאז שנת 2013. טום לי מ-Fundstrat אמר ל-Coindesk כי חולשה במניות בסיום השנה אינה בהכרח מנבאת פתיחה שלילית לשנה הבאה. בשנים שבהן מדדי השוק היו חלשים בחודש דצמבר, ינואר הפך לעיתים קרובות לחודש התאוששות. לפי הנתונים של לי, תשואות ינואר לאחר 12 הקריאות הנמוכות ביותר מאז 1962 הציגו רווח חציוני של כ-5%, עם שיעור הצלחה של 75%, כך שחולשה בסיום 2024 עשויה להתבטא בעוצמה במניות – ואולי גם בביטקוין – בתחילת השנה החדשה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה