כסף וצרכנות
יש לכם פיקדון בבנק? זה הסכום המטורף שהפסדתם השנה
הציבור נפגע לא מעט מהבחירה בפיקדונות וזניחה הקרנות הכספיות. הריבית לחוסכים בפקדונות הקצרים הסתכמה בכ-309.7 מיליון שקל בלבד, בעוד הקרנות הכספיות הכניסו כ-483.7 מיליון שקל, פער של כ-174 מיליון שמהווים כ-55% פער בסך הכל. וכמה הייתם מפסידים על פקדון של 100 אלף שקל?
בדיקה של וואלה! מגלה כי בין ינואר עד סוף חודש נובמבר 2023 הציבור הישראלי הפקיד כ-150.6 מיליארד שקל בפיקדונות בבנקים עבור תקופה קצרה של עד חודש בלבד, גם בריבית קבועה וגם בריבית משתנה, למעלה מטריליון שקלים נוספים מופקדים בפיקדונות בנקאיים שונים, מסתבר שהציבור נפגע לא מעט מהבחירה בפיקדונות וזניחה הקרנות הכספיות.
בקרנות הנאמנות, נרשמה עירנות מוגברת של הציבור הישראלי, אבל עדיין הסכום שהופקד הוא כ-107 מיליארד שקלים בסך הכל, נמוך בשליש מאשר הפיקדונות קצרי המועד. הקרנות הכספיות כאמור עדיין לא "בליגה" של הפיקדונות מבחינת הסכומים שהופקדו.
כאן הנקודה המעניינת שממחישה את הפספוס של המפקידים. הריבית לחוסכים בפקדונות הקצרים הסתכמה בכ-309.7 מיליון שקל בלבד, בעוד הקרנות הכספיות הכניסו כ-483.7 מיליון שקל, פער של כ-174 מיליון שמהווים כ-55% פער בסך הכל.
עוד ב-
פיקדון בגובה 100 אלף שקל לדוגמא, בריבית קבועה לתקופה של חודש לכל היותר, היה מניב רווח של כ-1,800 שקלים, פיקדון בריבית משתנה היה מכניס כ-2,200 שקלים, ואילו קרן כספית הייתה מכניסה לא פחות מכ-3,300 שקל. הקרן הכספית, השיגה למעלה מ-50% רווח מאשר הריבית בפקדונות קצרי טווח.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה