כסף וצרכנות

שוכרים דירה לראשונה בחייכם? כך תעשו זאת נכון

תחום השכירות בישראל הוא אחד האתגרים הגדולים ביותר לצעירים שמעוניינים להשכיר דירה לראשונה - התחום לא מפוקח ויש קשיים רבים לשוכרים חדשים בחיפוש דירות במחירים הוגנים. לכן, איגדנו כמה טיפים שיכולים לעזור לשוכר המתחיל

מערכת ice | 
משכנתא (צילום shutterstock)
כמעט כל אחד מגיע לגיל שהוא אומר לעצמו הגיע הרגע להתחיל חיים עצמאיים, לעזוב את הקן של ההורים ולצאת לעולם הגדול. אבל מה קורה כשאתה שוכר דירה בפעם הראשונה? החוויה בהחלט יכולה להיות מרתיעה ומבלבלת ולכן אתם צריכים להיות מוכנים לכל תרחיש. אז מה צריך לעשות?
השלב הראשון: תקציב ומיקום
ראשית, התקציב- אי אפשר להתחיל לחפש דירות בלי לקבוע לעצמכם את המחיר האידיאלי עבורכם, הרי ככה תדעו באמת מה לחפש, באיזה אזור להיות יותר ממוקדים ובסופו של דבר, לצמצם את זמן חיפוש הדירות הרלוונטיות אליכם. ייעול זמנים הוא חלק קריטי בתהליך מציאת דירה.  שנית, מיקום- הנכס יכול להיות היפה ביותר, אך מה זה שווה אם הוא רחוק מהתחבורה הציבורית, מהעבודה או מחיי חברה שאתם אוהבים? חלק מרכזי בבחירת הנכס הוא להפוך אותו לנגיש ומיוחד, להפוך אותו ליתרון ונוח רק לכם.
שלב שני:
מצאתם את הדירה המתאימה, קבעתם עם בעל הדירה ועכשיו זה הזמן ללכת להתרשם. ההמלצה הראשונה היא להגיע בדיוק בשעה שנקבעה ואפילו להקדים מעט, צריך להבין שיש המון אנשים שמתעניינים גם הם בדירה לכן, כל הקודם זוכה ברוב המקרים. מעבר לכך, יש כמה נקודות שחשוב שתדעו בזמן שאתם שם - מה הדברים המרכזיים שחשוב שיהיו בכל דירה. האם יש דוד שמש? האם הוא חשמלי? למרות שאנחנו במדינה חמה, אנחנו בתקופת החורף ותכלס אי אפשר בלי מים חמים ורצוי חשבון חשמל קטן ככל האפשר. הדבר השני הוא לבדוק זרם מים בכיור ובמקלחת, האם הצבע בדירה מתקלף?  אין מה להתבייש לבקש מבעל הדירה לתקן את הליקויים לפי הצורך. בנוסף, יש שאלות כלליות שחשוב לשאול - האם יש נקודת גז? ומה עם החשבונות? לדוגמא: חשמל, ארנונה ומים, האם אפשר לעשן, מדיניות בע"ח בדירה ועוד.
שלב שלישי:
על פי נתוני בנק ישראל ל-8% מהאוכלוסייה יש בעיה כזו או אחרת של תשלומים. אבל זה לא אומר שבעלי הדירה יכולים לדרוש דברים לא חוקיים כדוגמת ערבות בנקאית לשנה שלמה. ההמלצה הטובה ביותר היא באמת לתת לאיש מקצוע לעיין בחוזה, וכמובן לא לפחד להחזיר את החוזה עם הערות בהתאם. עם כל זה, הנה לכם כמה מושגים מרכזיים שצריך לדעת במסגרת עסקה השכירות:
ערבות בנקאית - ערבות בנקאית היא סוג מסוים של ערובה שנועדה להגן על נושה (מי שחייבים לו) להבטיח כי החייב ימלא אחר התחייבויותיו. על פי חוק, המשכיר יכול לבקש עד 3 חודשי שכירות על פי חוק השכירות ולא יותר כמו שהרוב חושב.
צ'ק בנקאי- צ'ק שהונפק על ידי הבנק והבנק עומד מאחורי התשלום שלו, לכן הוא הצ'ק הכי אמין שיש. תוקפו של הצ'ק הבנקאי הוא עד 7 שנים אך בדיוק כמו ערבות בנקאית המשכיר יכול לבקש עד 3 חודשי שכירות.
שטר חוב- כשמו כן הוא, התחייבות של ערב/ים על שטר מעין חוזה לסכום שמצויין בשטר. היתרון עבור השוכר שהשטר חוב לא עולה דבר אך מצד שני צריך למצוא ערב שיתחייבו בכתב לגבי תשלום כספי על נזק או חוב שישאיר השוכר.
ערבים- ערב הוא מי שחותם ערבות עבור שוכר לפיה אם הדייר לא פרע את החוב הערב מתחייב להיכנס לנעליו של השוכר ולקיים את החיוב.
המדריך נכתב ע"י מרטין מונייר חברת WECHECK
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה