כסף וצרכנות

פסק הלכה של הרב הראשי: בשר מתורבת - כשר פרווה

הרב הראשי דוד לאו פסק כי בשר מתורבת שהופק במעבדה לא ייחשב בשרי. התנאי: יוגדר בעת שיווקו לצרכן כ"מוצר צמחי הקרוב ביותר לבשר" כדי שלא ליצור בלבול בקרב הציבור, ושלא יפורסם עם חלב
מערכת ice | 
בשר מתוצרת מעבדה (צילום Upside Foods)
הלכה בעידן הפודטק: הרב הראשי האשכנזי לישראל דוד לאו נדרש היום לדון בסוגייה ברוח ימינו: האם בשר מתורבת שהופק במעבדה הוא בשרי או פרווה?
בחוות דעת הלכתית מנומקת פסק היום הרב לאו כי בשר מתורבת הוא כשר פרווה כמוצר צמחי. בטרם כתיבת חוות הדעת, בחן הרב לאו לעומק את הליך ייצור הבשר המתורבת, ואף הגיע לסיור במפעל "אלף פארמס" ברחובות.
בשר מתורבת אינו מגיע מהרג בעל חיים חי, אלא מופק במעבדה מתא בודד שעבר תהליך הרביה באופן מלאכותי, עד לגודל מתאים. הטכנולוגיה עדיין בראשית דרכה, אך לפי ההערכות במהלך שנת 2024 צפויה לצמוח ולהגיע למדפי הסופרים והמסעדות. ישראל נחשבת לאחת המובילות בעולם בתחום הפודטק.

במסגרת חוות הדעת של הרב לאו, בחן את שיטות הייצור כיום, את מעמדם ההלכתי של תאי גזע המופקים מביצית, דינם של תאי הגזע, וכן נושא החשש המראית עין והרגל עבירה. 
בחוות הדעת כתב הרב הראשי: "ככל שהבשר המתורבת יוגדר וישווק כ'מוצר צמחי הקרוב ביותר לבשר', הרי בכפוף לכך שיהיה פיקוח שתאי הגזע אכן יופקו משטיפת עוברים וכן תהיה השגחה על שאר מרכיביו, הרי דינו של בשר מתורבת זה הוא כשר פרווה כמוצר צמחי".
כן הסביר הרב כי "במידה שהבשר המתורבת ישווק כבשר או מוצרי בשר, ובפרט אם צורתו תהיה דומה לבשר בטעמו ובריחו ההולך למרחוק בעת הבישול, יש מקום להחמיר ולהגדירו ככשר, אך לא כמוצר פרווה לעניין עירובו, בישולו ואכילתו עם מוצרי חלב".
יחד עם האישור קבע הרב כי הבשר המתורבת יוגדר בעת שיווקו לצרכן כ׳מוצר צמחי הקרוב ביותר לבשר׳, כדי להימנע מראית עין שתיצור בלבול בקרב הציבור. כן הדגיש כי יש לאסור פרסום של הבשר המתורבת יחד עם מוצרי חלב.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה