כסף וצרכנות
הישראלים מצביעים בפדלים: שוק האופניים בישראל בשפל חסר תקדים
על פי נתוני רשות המיסים היקף יבוא האופניים במחצית הראשונה של שנת 2022 נחתך ב-50% לעומת השנה אשתקד. הירידה הדרסטית באה לידי ביטוי בקרב יבואנים של אופניים שאינם חשמליים ואילו בהיקף יבוא אופניים חשמליים נרשמה ירידה של כ-20%
נתוני רשות המיסים מגלים כי בחודשים ינואר-יוני 2022 יובאו לישראל 120.6 אלף זוגות אופניים לעומת 248.8 אלף זוגות בתקופה המקבילה אשתקד - מדובר בצניחה של 50%. בשנת 2019 ייבוא של מספר דומה של אופניים (130 אלף) היווה את נקודת השפל הנמוכה ביותר בשוק יבוא האופניים. בייבוא אופניים חשמליים נרשמה ירידה מתונה יותר של 20% הבאה לידי ביטוי בייבוא 18.4 אלף אופניים חשמליים לעומת 22.9 אלף בחודשים ינואר-יוני 2021.
עוד עולה מנתוני רשות המיסים כי ערך האופניים התייקר, כלומר מחירם של דגמים רבים עלה ובחלק מהמקרים הישראלים בחרו לרכוש דגמים יקרים יותר. בחציון הראשון של שנת 2022 ערך היבוא של האופניים היה 24 מיליון דולר לעומת 29.8 מיליון דולר באותה התקופה אשתקד, מדובר על עלייה של 25% ביחס לירידה של פי 2 בכמות זוגות האופניים שיובאו בשנה הקודמת. כמו כן, מדובר בזינוק משמעותי בערך האופניים לעומת שנת 2020, כשמספר האופניים שיובאו היה דומה לזה של החציון הראשון השנה ואילו ערך היבוא היה נמוך ב-45%.
על רקע פרסום נתונים אלה מתקיימות שתי עסקאות גדולות לרכישה של יבואניות ומפיצות של אופניים. האחת, "סמלת", יבואנית סובארו, קרייזלר ופיאט, נמצאת במגעים לרכוש את יבואנית האופניים רוזן ומינץ. השנייה, רכישת השליטה (70%) ברשת האופניים מצמן את מרוץ ב־70-60 מיליון שקל על ידי האחים שפירא, בעלי השליטה בחברת התשתיות שפיר.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה