כסף וצרכנות

אביר קארה מסביר: כך הממשלה אחראית לעליית מחירי הלחם

סערת מחירי הלחם בישראל מסרבת להסתיים. ח"כ אביר קארה הביע את דעתו על עליית המחירים והסביר איך הממשלה אחראית באופן ישיר על ההתייקרות
מערכת ice |  2
אביר קארה בכנסת (צילום אוליבייר פיסטוסי פלאש 90)
סערת מחירי הלחם בישראל מסרבת להסתיים. היום (שני) ח"כ אביר קארה הביע את דעתו על עליית מחירי הלחם בציוץ שפרסם בחשבון הטוויטר שלו: "למחירי קרטל בחסות המחיר המפוקח".
קארה כתב: לא להתבלבל, הבעיה המרכזית עם הלחם בארץ, זו פחות המלחמה באוקראינה שעליה אין לנו שליטה, אלא המעורבות רבת השנים של הממשלה במחירי הלחם. במכסי יבוא על חיטה וחסימת תחרות של מאפיות קטנות".
הציוץ של קארה מתווסף לפוסט שהעלה בפייסבוק כשכתב: "במדינה דרום אמריקאית מסוימת, החליטו לפקח על מחירי הלחם המאמירים ולא סתם לפקח, ניסו לדאוג שהוא יהיה זול בהרבה מעלות ההכנה שלו. אז הטילו פיקוח על המחיר וקבעו שהלחם לא יימכר ביותר מ- X. מה שקרה בפועל - המאפיות ביקשו להמשיך ולייצר את הלחם מבלי להיות מופסדים על כל כיכר, הקטינו את גודל הלחם ואז הממשלה ממש זעמה והוציאה חוק של גודל אחיד ומפוקח!!".
קארה המשיך: "המאפיות התחילו למכור לחם במחיר מוזל אבל יצרו באפייה חורים כדי לשמור על גודל אחיד, וכשזה לא עזר, המאפיות פשוט התחילו למכור קמח, מים ושמרים בתוך שקית ניילון וקראו לזה-לחם!! אז הממשלה, שכפתה על האופים לייצר מוצר הפסדי, התחילה להאשים את האופים ב"בחמדנות" ופשוט קיבלה החלטה להלאים את המאפיות ולעצור את החמדנים. לממשלה היו כוונות טובות להטיב עם העם! רק שמלחמות הלחם של אותה מדינה החמירו את המצב".
קארה הוסיף: "ונצואלה הפכה ממדינה עשירה למדינה ענייה ומוכת רעב, הלאמת משאבי טבע, פיקוח מחירים, הטבות לבעלי פנסיות, העלאות שכר לא הגיוניות לעובדי מדינה - מוכר לכם? פיקוח מחירים נשמע כמו רעיון נחמד ולא מזיק, גם תוספות שכר זה אחלה רעיון, וגם קצבאות ללא מקור תקציבי. שילוב של כל צעדי המדיניות האלה ביחד פשוט מסוכנים. מימין ומשמאל, אנשים טובים רוצים לעשות דברים טובים למען הציבור, לפקח על לחם, על השכירות, על הגז, החשמל והחינוך אבל במציאות בשטח - הקריאות האלו מסוכנות ומחמירות את המצב".
 
"הממשלה צריכה לשמור על מסגרת תקציבית למען אזרחי מדינת ישראל ולא לעשות פעולות פופוליסטיות מזיקות. בקלות זה עלול להתהפך בעיקר בזמן משבר. חשוב לזכור פיקוח אינו ייצור, אלף פקידים לא יכולים להחליף אופה אחד! מיליון פוליטיקאים לא יכולים לייצר כיכר לחם אחת וכשהם מנסים, לצערי ברוב המקרים, יוצא להם סלט טורקי. חלקם עושים אחלה עוגות שוקולד אבל זה לא קשור ללחם".
קארה סיכם: "פיקוח על מחירים הוא כלי מאוד אגרסיבי, אפשר להשתמש בו במקרה של מונופול או שחקן יחיד שמוכר מוצר ייחודי ולא כאשר תחרות בין שחקנים מתקיימת.
אז מה הפתרון? על יבוא החיטה בישראל יש מכס שעוד לא הצלחנו לבטל של 50% - מציע שנעשה זאת במהרה. על המאפיות בישראל ועל יצרני בצק יש בירוקרטיה מאוד קשה צריך לפתוח את השוק לתחרות ולהקל על יצרנים, זה הרבה יותר אפקטיבי מפוליטקאי שמנסה מוועדה בכנסת להחליף את שולמן האופה".
 
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    לך ספר סיפורים למישהו אחר לא לנו
    י 07/2022/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אתה חבר בממשלה הזאת אתה צוחק עלינו מאיפה צצת ואיך אתה בכלל מעז להתראיין
    סגור
  • 1.
    כל הכבוד
    חיים 07/2022/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל הכבוד על המיידע
    סגור