כסף וצרכנות

אומת הקרניבורים? זו כמות הבשר שישראלים אוכלים בשנה

עם ישראל אוהב לאכול בשר, וכבר קיבל את התואר המפוקפק של בעל ממוצע צריכת העוף הראשון בעולם לנפש. כעת מפרסם משרד החקלאות את נתוני צריכת בשר הבקר שעומדים גם הם הרבה מעל הממוצע העולמי
מערכת ice | 
בשר (צילום פלאש 90/ ענת חרמוני, vecteezy)
יום העצמאות כבר מעבר לפינה, ורגע לפני יום המנגל הלאומי, משרד החקלאות מפרסם את נתוני צריכת הבשר לנפש בישראל. הממוצע העולמי בצריכת בשר לנפש הוא 6.4, ובישראל מתהדרים, או שלא, בממוצע גבוה פי ארבע מזה העולמי, אך יחד עם זאת נרשמה ירידה בצריכה לעומת השנה שעברה.
מניתוח של החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות עולה כי כמות צריכת בשר הבקר בישראל לנפש, עומדת בממוצע על 19.6 ק"ג בשנה, גידול של 50%. בתוך כ-6 שנים, ביחס לשנת 2015. עוד עולה מהניתוח כי בשבוע העצמאות, ישנה עלייה של פי 3 בכמות מוצרי "על האש" הנמכרת ברשתות השיווק בהשוואה לשבוע רגיל.
את הבשר הטרי שנצרך בישראל ניתן לחלק לשלוש קטגוריות עיקריות: בשר טרי שנשחט בישראל (40%) - מקורו ברפת החלב (14%) ומייבוא עגלים חיים (26%). בשר מצונן מייבוא (14%). בשר קפוא מייבוא (46%). הבשר המצונן והבשר הקפוא, מגיעים לישראל לאחר שחיטה בחו"ל.
המחיר הממוצע ברשתות השיווק של ק"ג בשר קפוא עומד על כ-45.1 שקלים לק"ג בממוצע (בהתאם לחלקים השונים). לעומת זאת, מחיר הבשר המופשר עומד על כ-59.2 שקלים נכון לשנת 2021. מחירו הממוצע של נתח קדמי טרי ברשתות השיווק (חלקים קדמיים) הינו 71.1 שקלים לק"ג.
לפי נתוני חברת "סטורנקסט", שנותחו על ידי החטיבה למחקר כלכלה ואסטרטגיה, בשנת 2021 חלה ירידה במכר הכמותי של הבשר הטרי (3%), כמו גם הקפוא (12%). מדובר בירידה שבאה לאחר  עליות בהיקף הצריכה של 23% ו-11% בשנת 2020 לעומת 2019 (בהתאמה). זאת, ככל הנראה, בעקבות משבר הקורונה שגרם לעלייה בסך הקניות ברשתות השיווק בשנה זו.
בתוך כך, המועצה לצרכנות פרסמה היום (שני) את תוצאותיה של סקירת מחירים שערכה לקראת יום העצמאות. במסגרת הבדיקה נערכת השוואת מחירים, עבור סל של 134 מוצרים ליום העצמאות. הסל כלל בשרים, ירקות, פירות, סלטים מוכנים, שתיה, אלכוהול, וחומרים למנגל המסורתי.
על פי הבדיקה סופר יהודה, זכה לתואר המפוקפק הסל היקר ביותר, כאשר רמי לוי באינטרנט הוא הסל הזול ביותר, ההפרש ביניהם עומד על 34%. כמו כן סקירת סל יום העצמאות מראה עליה של 4 אחוז ממחיר הסל בשנה שעברה (בעיקר בשל התייקרות החד"פ והעוף הטרי), זאת לצד ואחוז בודד של עליה במחיר הממוצע מתחילת הרבעון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה