כסף וצרכנות

נזקי הקורונה למשק נחשפים: כיצד השפיעו הבידודים על העסקים?

קרוב לחמישה האחוזים מהישראלים לא עבדו החודש כתוצאה מהשלכות ישירות ועקיפות של נגיף הקורונה, אלו המספרים המלאים שחושפים בלמ"ס
מערכת ice | 
ביטוח לאומי (צילום unsplash, pixabay, Magma Images)

ישראלים רבים שפוטרו בקורונה, נותרו מובטלים או פשוט הפסיקו לחפש עבודה - גם בחודש מרץ הנוכחי, זאת לצד עובדים שנאלצו להיעדר ולא לעבוד בגלל הגל החמישי של הנגיף, כך עולה מסקר חדש שפרסמה היום (שני) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

על פי הסקר אחוז הבלתי מועסקים מכוח העבודה, כלומר מי שלא עבדו אפילו שעה אחת בשבוע שנדגם ואין להם עבודה ממנה נעדרו, למרות שחיפשו עבודה באופן פעיל ב-4 שבועות שקדמו לראיון בסקר, עמד על 145.3 אלף המהווים 3.4%. אם מוספים להם גם את כל העובדים שנבצר מהם לעבוד זמנית בגלל הקורונה אזי מגיעים ל 182.4 אלף ישראלים, כלומר 4.2 % , ממי שרצו בכך , לא עבדו בפועל בחודש מרץ.



נזקי הקורונה למשק לא נגמרים כאן. לפי דו"ח הלמ"ס כאשר  מוספים לנתונים הללו גם את הנשאלים שהפסיקו לעבוד בגלל פיטורים או סגירת מקום העבודה ממרץ 2020 מגיעים לקרוב לחמישה אחוזים( 4.8% ) מהעובדים שלא עבדו בחודש מרץ האחרון, כלומר למעלה מ200 אלף ישראלים לא עבדו במרץ כהשלכה ישירה ועקיפה של משבר הקורונה. ככל שיעור התעסוקה, בניקוי מי שנעדרו זמנית עומד על % 60.6.

סקרי כוח אדם של הלמ"ס ותקופת ההתייחסות של הנתונים שונות ממקורות מידע אחרים כגון שירות התעסוקה והמוסד לביטוח לאומי.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה