כסף וצרכנות

נתוני 2024 נחשפים: מה הכי אהבתם להזמין, וכמה כסף הוצאתם על משלוחים

השנה האזרחית החלה היום וחברות רבות מתחילות לסכם את שנת 2024. ביניהם חברת המשלוחים 'משלוחה', שמסכמת את שנת 2024 באופן בלעדי עבור ice
ענת סימן טוב | 
משלוחה (צילום יחצ)
הבוקר התחלנו את תחילת השנה האזרחית. חברות רבות מסכמות את השנה האחרונה וחושפות נתונים מעניינים. כך "משלוחה", אפליקציית משלוחי האוכל והמרקט הישראלית, מסכמת שנה וחושפת את נתוניה לשנת 2024.
איזו עיר הזמינה הכי הרבה ומתי
על פי משלוחה, השנה האחרונה הייתה גדושה במשלוחים, אך המיקום שהזמין הכי הרבה משלוחים הוא באזור המרכז עם 28% הזמנות, עם הערים: תל אביב, פתח תקווה וחולון. העיר עם הכי פחות הזמנות היא ירושלים והסביבה, עם 10% משלוחים.

ומתי הזמנתם הכי הרבה? בחודשי הקיץ, ביולי ואוגוסט, כשהיום הבולט ביותר היה ביום חמישי, שזה נתון שלא מפתיע עם השעות החזקות בין 21:00-22:00.
חגיגות למיניהם תמיד היו סיבה למסיבה, ועל כך גם הזמנות האוכל. כך למעשה, אלו הימים הבולטים ביותר בשנה, בהם נעשו הכי הרבה הזמנות, כמו ביום האהבה הישראלי והלועזי, בסילבסטר של שנה שעברה, ויום מפתיע זה יום האחרון של אכילת החמץ לפני פסח.
במהלך חודש יולי מתחילה העלייה בביקוש למסעדות כמו גלידות וטבעוני, מה שמעיד על התקופה הפופולרית ביותר של ההזמנות, שמתחילה מחודשי האביב ועד תחילת עונת הסתיו – שהיא למעשה העונה החלשה ביותר.
מה הישראלים הכי אוהבים להזמין
הסוג אוכל שהישראלים הכי אוהבים הוא אסייתי, המבורגר ופיצה – נשארו באופן יציב וללא שינוי במהלך השנה.
המנות הכי מוזמנות בקטגוריות אלו: במקום הראשון תופסת המנה האהובה, סושי (מאקי), השנייה הפיצה, שלישית המבורגר, ואת המקום האחרון תופסת המנה פאד תאי.
ולצד הארוחה? הפריטים הכי מוזמנים: שתייה, קינוחים ותוספות. בתחום הקינוחים, הקינוחים הכי מוזמנים הם גלידות, וופל בלגי, ונתון מסקרן – מלבי. התוספות הן סטנדרטיות ואהובות: צ'יפס וטבעות בצל, והשתייה, כמובן, קולה.
הישראלים של היום אוהבים נוחות, יעילות ומהירות. לא בכדי ההזמנות מותאמות לקצב החיים הזה, של פחות לבשל ויותר להזמין. את הסופ"ש, הישראלים אוהבים להתחיל בפיצות עם הרבה תוספות ולהיכנס לשבת עם אוכל מוכן ומצרכי מרקט, שזה המוצרים שהכי נמכרים. וכמובן, לסיום הסופ"ש, הכי נמכר בשבת בבוקר: מאפים וג'חנון.
תשלומים
ממוצע ההזמנות לרוב מסתכם בעלות של כ-250 שקלים עד 300 שקלים. משלוחה חושפת נתון מסקרן: בשנה האחרונה ההזמנה הכי גבוהה שלהם הייתה בסכום של 9,934 שקלים, שכללה 14 מגשי אירוח של סושי.

עוד חושפת אפליקציית המשלוחים 'משלוחה' כי 25%-30% יעדיפו לשלם במזומן. למעשה, העיר שמשלמת הכי הרבה במזומן היא נתניה. למשלוחה ישנו מועדון עם הטבת קשבק, וסך הכסף שנצבר בארנק וחזר ללקוחות השנה בהטבה זו היה מעל 5 מיליון שקלים.
חדשנות
מכירים את זה שאתם מזמינים כמה חברים ולא יודעים מי ישלם? לרשת המשלוחים ישנה ייחודיות בה ניתן לשלם במזומן על כל ההזמנה לשליח. בנוסף, מציעה משלוחה צבירה ומימוש קרדיט (קאשבק) בכל מסעדה, משלוחה Free Day - צבירת דמי המשלוח בכל 10 לחודש, שיתוף פעולה עם מועדוני לקוחות.
עבור הקהל שומר הכשרות, ניתן לסנן את התוצאות לפי כל סוגי הכשרות השונים ולשמור את זה כדיפולט להזמנות הבאות. לשומרי הכשרות ישנה גם מערכת חדשה לעדכוני תעודת כשרות, אותה הם מציגים בדף המסעדה באפליקציה ובאתר.
משלוחה פועלים בפריסה ארצית מדן ועד אילת (מגיעים אפילו לכל הבסיסים) ומציעים ללקוחות ברחבי הארץ 2 סוגי שילוח: הראשון עם מערך השליחים של משלוחה שנקרא משלוחה NOW, והשני – שילוח על ידי המסעדה. בנוסף, בשנת 2024, משלוחה NOW התחילו פעילות בפתח תקווה וראשון לציון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה