כסף וצרכנות
שטראוס ואסם מעלות מחירים: המוצר האהוב בישראל מתייקר משמעותית
מחירי הקפה בעולם ממשיכים לזנק בקצב מסחרר והגיעו השבוע לשיא שלילי חדש של 50 שנה. שטראוס ואסם, היצרניות הגדולות בישראל, כבר הודיעו על העלאה משמעותית של המחיר. ומה קורה בעולם?
מחירי הקפה בעולם ממשיכים לזנק בקצב מסחרר והגיעו השבוע לשיא שלילי חדש של 50 שנה, זאת על רקע הבצורת בחלק מהאזורים בהם מגדלים את פולי הקפה, בעיקר באפריקה ובברזיל, כמו גם מקרים הפוכים של הצפות ומזג האוויר חריג, שפגעו קשות ביבולים.
גם בשנה הקרובה מחירי הקפה ימשיכו לזנק על רקע משבר האקלים, כאשר יצרניות הקפה הגדולות בעולם כבר הודיעו כי יעלו את מחירי מוצרי הקפה שלהן בשנה הקרובה. בין החברות ניתן למצוא כמובן את יצרנית הקפה הגדולה בעולם, נסטלה, שהודיעה כי תעלה את מחירי הקפה ואף תקטין את האריזות.
בנוסף על כך, גם חברת ג'יי.אם סמאקר הכריזה על עליית מחירי הקפה. גם כאן בארץ מחירי הקפה מזנקים בקצב מסחרר ואחרי שרשתות כמו ארומה למשל העלו את מחיריהן, גם יצרניות דוגמת שטראוס, שמביאה אלינו את הקפסולות של קפה עלית ואת הקפה הטורקי המפורסם, הודיעה על העלאת מחירים.
למעשה, מחירי פולי הקפה מסוג רובוסטה עלו בכ-70% ומסוג ערביקה עלו בכ-50% מאז תחילת השנה, מה שאילץ את החברות לעשות התאמות ולעלות מחירים, שפוגעים כמובן גם בצרכן הישראלי.
כך למשל, בשבוע שעבר הודיעו חברות שטראוס ואסם על עליית מחירי הקפה שלהן בעקבות העלייה העולמית במחירי פולי הקפה. החל מה-1 בינואר, מחירי הקפה הטורקי יעלו בכ-14%, ומחירי המותג "טסטרס צ'ויס" יתייקרו בכ-6%.
עליית מחירי הקפה מובילה לשינוי בהרגלי הצריכה של הישראלים, כאשר פולי קפה הופכים לאופציה משתלמת יותר. לראשונה, החל מ-1 בינואר, רכישת פולי קפה תהיה משתלמת יותר מרכישת קפה טורקי. העלייה צפויה להשפיע במיוחד על הצרכן הפרטי ועל עסקים קטנים ובינוניים שרוכשים קפה ברשתות שיווק ובמכולות.
מחירי הקפה הטורקי, שהיה הבחירה המועדפת על רבים, יעלו לאחר ההתייקרות ל-100-120 שקלים לקילוגרם. במקביל, מחירו של "טסטרס צ'ויס" יגיע ל-163 שקלים לקילוגרם, לעומת מחיר ממוצע של פולי קפה איכותיים הנע סביב 80-100 שקלים לקילוגרם. גם מחירי קפסולות למכונות אספרסו נעים בין 1.5 ל-3 שקלים לקפסולה, מה שהופך את פולי הקפה לחלופה כלכלית יותר.
הישראלים ידועים באהבתם לקפה. צריכת הקפה השנתית לנפש בישראל עומדת על כ-4.3 קילוגרם, מה שמציב את המדינה במקום ה-19 בעולם. כ-76% מהישראלים שותים קפה מדי יום, וכמחצית מהם צורכים בין 2 ל-3 כוסות ביום. העלייה במחירי הקפה תשפיע באופן ניכר על רוב הציבור, ובעיקר על עסקים קטנים ובינוניים הרוכשים קפה ביחידות בודדות.
עוד ב-
העלייה במחירי הקפה היא מגמה עולמית הנובעת משינויי אקלים שפגעו ביבולים במדינות מפתח כמו ברזיל, לצד בעיות בשרשרת האספקה. התייקרות זו משפיעה לא רק על הצרכנים הפרטיים אלא גם על המשק הישראלי כולו. בתי קפה, מסעדות ומקומות עבודה המספקים קפה לעובדים נאלצים להתמודד עם עלויות גבוהות יותר, מה שעשוי להוביל לעליית מחירים לצרכן הסופי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(9):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
9.ששאר לכם במדפים מספיק לנצל את העם!!! (ל"ת)שני 01/2025/03הגב לתגובה זו0 0סגור
-
8.לא נקנה. נעשה גמילה מקפה (ל"ת)חן 12/2024/31הגב לתגובה זו1 0סגור
-
7.התייקרותמנהב 12/2024/31הגב לתגובה זו2 1העם אוהב לקבל מכות ואומר תודה שממשיך לקנות לעם הוא הכי גרוע שיש בעלם לא פלא שכול התרבותיים עוזבים וחברות הייטקסגור
-
6.להפסיק לקנות את המוצרים שלהם.יש תחליפים (ל"ת)ענת 12/2024/31הגב לתגובה זו1 0סגור
-
5.גנביםתובל ברוך 12/2024/30הגב לתגובה זו2 0לא לקנות להחרים אותם יש מספיק מקום למוצרים אחרים בקטגוריה,באותה רמה וגם טובים מהםאל תהיו פראיירים, תפגעו בהם כלכלית והם יפנימו הנהלות.סגור
-
4.גנבים (ל"ת)תובל ברוך 12/2024/30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.מי שמשלם יותר יקבל (ל"ת)בר 12/2024/30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.מעלים מחיריםאורן 1 12/2024/30הגב לתגובה זו7 0הכוח ביד הצרכנים מעלים מחירים לא לקנות אם אין ברירה וחייבים אז לבצע סקר שוק ולקנות במקו שהמחירים פחותים לעומת אחרים ולקנות רק מה שצריך. להפסיק להעמיס עגחות ולזרוק אחר כך מוצרי אוכל. זה ביד הצרכנים. כוח הקניה שלנו וזה גם קשור לויתורים מצידנו. שהסחורה תשאר בסופרסגור
-
1.קפה אוסםישראל אלשוילי 12/2024/30הגב לתגובה זו1 0לא לקנות יש תחליפיםסגור