כסף וצרכנות
בשורה קשה לצרכנים: אלו המוצרים שהתייקרו ביותר מ-88%
רשתות המזון מנסות להילחם ביוקר המחייה על ידי מותגים פרטיים שאיכותם דומה ברוב המקרים למקור, והמחיר זול יותר. כך לפחות היה, עד לא מזמן. בימים אלו הנתונים מראים אחרת, לפי סקר אותו ערכו המכון לחקר הקמעונאות בראשותו של ד"ר חזי גור מזרחי
בשנים האחרונות, יוקר המחיה בישראל הפך לאחת הסוגיות הכלכליות המרכזיות שמעסיקות את הציבור הרחב. המחירים עולים בכל מוצר ומחייה בארץ, הבולט בחיינו זה ברשתות המזון.
אחד הפתרונות הפופולריים במאבק ביוקר המחיה הוא, המעבר לצריכת מותגים פרטיים אותם מוצרים שנמכרים תחת מותג פרטי של רשתות השיווק הגדולות, המציע לצרכנים חלופה זולה יותר למותגים המובילים והידועים שלהם. מוצרים אלו, שכוללים לעיתים מוצרים בסיסיים במזון, מוצרי טיפוח אישי, מוצרי ניקיון ועוד, מציעים לצרכן מחירים נמוכים יותר ואיכות דומה.
מנתוני השוואות מחירים שנערכו לאחרונה בשיתוף המכון לחקר הקמעונאות בראשותו של ד"ר חזי גור מזרחי עבור ice, עולה תמונה מורכבת. מהסקר אותו ערך עולה כי, מחירי המותגים הפרטיים, הנחשבים לזולים יותר, מתייקרים גם הם לא פעם, במקביל לעליות מחירים של המותגים הידועים. עם זאת, בניגוד למותגים הידועים, שעליות המחירים שלהם זוכות לחשיפה ציבורית ולמעקב תקשורתי, העליות במחירי המותגים הפרטיים פחות מושמעים ופחות ידועים ולרוב חומקות לעיתים קרובות מתחת לרדאר הצרכני.
למעשה, ישנו פער מינורי, בין המותגים הידועים, למותגים הפרטיים המצטמצם באופן משמעותי, ולעיתים הוא מגיע לרמות בלתי נתפסות. לדוגמה, בבדיקה אחרונה של מחירים נראה כי הפערים מצומצמים שהגיעו אף לכדי 88% - כלומר, במקרים מסוימים, המותג הפרטי אינו זול בהרבה מהמותג הידוע. כך, שלעיתים קרובות, נדמה כי יעילותם של המותגים הפרטיים במאבק ביוקר המחיה אינם רלוונטים, שכן גם כאשר הצרכנים פונים לחלופה שנראית זולה יותר, הם מוצאים את עצמם משלמים סכומים משמעותיים שאינם רחוקים בהרבה ממחירי המותגים הידועים. כך למשל ברשת שופרסל, ייקרה חלק ממותגיה הפרטיים מעל ל-88%.
כאמור, רשת שופרסל, הודיעה על שינוי במותג הפרטי שלה, כאשר המותג הפרטי יישאר אך השם ישתנה ולא יישא את שם הרשת. מהלך זה נועד ליצור בידול ולהתחרות במותגים הפרטיים של רשתות אחרות. עם זאת, למרות השינוי במיתוג, המחירים ממשיכים לעלות. רשת רמי לוי שהעלתה את מחיריה המותגים בכמעט הכי פחות במעל ל-33%.
רמי לוי, הממשיכה להתחרות במחירים בשוק, כמו במקרה מול רשת קרפור המציעה מגוון רחב של מוצרים תחת המותג הבינלאומי שלה. וכך, קפסולות קפה נמכרות במחיר של 5.90 ש"ח לאריזה, מה שהוביל את רשת רמי לוי להוזיל את המחיר שלו ל-7.90 ש"ח לאריזה. עם זאת, רשת שופרסל לא ביצעה הוזלה דומה. השאלה המרכזית היא האם קרפור תשמור על מחירים נמוכים לאורך זמן, או שמא המחירים יעלו עם הזמן.
ביוחננוף ומחסני השוק, הסיפור קצת שונה. ברשתות אלו, הרחיבו בשנה האחרונה את מגוון המוצרים תחת המותג הפרטי שלהן, במטרה להתחרות במותגים הפרטיים של רשתות אחרות..
כדי שמותגים פרטיים יוכלו לשמש באמת כפתרון ליוקר המחיה, עליהם לשמור על מחיר נמוך ויציב לאורך זמן ולהוות חלופה משתלמת באמת לצרכן.
עוד ב-
בסיכומו של דבר, המותגים הפרטיים מהווים כלי חשוב במאבק ביוקר המחיה, אך יש לעקוב אחר המחירים ולוודא שההוזלות נשמרות לאורך זמן. התחרות בין הרשתות עשויה להוביל להוזלות נוספות, אך הצרכנים צריכים להיות ערניים ולבחון את המחירים באופן מתמיד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה