כסף וצרכנות

סוף לזריקת האוכל בישראל: זו ההנחיה לכל הגופים הציבוריים

?אושר בקריאה ראשונה: החלת חובת תרומה של מזון עודף על גופים ציבוריים. מוצע לקבוע כי גוף ציבורי המספק שירותי הסעדה בחצריו בהיקף של 500 מנות ליום, לא יסרב סירוב שאינו מוצדק לבקשה של ארגון לחלוקת מזון להתקשר עימו לשם איסוף המזון העודף
מערכת ice | 
מזון נזרק לפח (צילום shutterstock, freepik)
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק עידוד תרומות מזון (חובת תרומה של מזון עודף), של חבר הכנסת ינון אזולאי, אליה הוצמדה הצעה של חברת הכנסת יסמין פרידמן. 27 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תוחזר לדיון בוועדת העבודה והרווחה.   
מוצע לקבוע כי גוף ציבורי (משרד ממשלתי ויחידת סמך שלו, למעט מוסד רפואי, וכן רשות מקומית וחברה ממשלתית), המספק שירותי הסעדה בחצריו בהיקף של 500 מנות ליום, לא יסרב סירוב שאינו מוצדק לבקשה של ארגון לחלוקת מזון שקבע נהלים להבטחת בטיחות המזון, להתקשר עימו לשם איסוף המזון העודף. 

החובה כאמור לא תחול כאמור אם איסוף המזון יטיל על הגוף הציבורי עלות עודפת ישירה, או אם שר האוצר יאשר שיש מניעה ביטחונית לאסוף את המזון מחצרי הגוף הציבורי. כמו-כן, מוצע להטיל על ארגונים לחלוקת מזון חובת דיווח שנתית לשר האוצר, שיהיה חייב בדיווח לוועדת העבודה והרווחה. ההסדר לא יחול על התקשרות למתן שירותי הסעדה שנערכה לפני תחילתו, אלא אם כן חודשה ההתקשרות אחרי תחילתו. 
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "על פי הדוח הלאומי לאובדן מזון והצלת מזון לשנת 2022 שפרסם ארגון לקט ישראל בשיתוף המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות וארגונים נוספים, היקף אובדן המזון בישראל לשנת 2022 היה 2.6 מיליון טונות, בשווי של 23.1 מיליארד שקלים חדשים. 
כדי לצמצם את היקף אובדן המזון מוצע לקבוע כי גוף ציבורי, שיוגדר משרד ממשלתי ויחידת סמך שלו, למעט מוסד רפואי, וכן רשות מקומית וחברה ממשלתית, המספק שירותי הסעדה לבאים בשעריו, לעובדיו או למקבלי שירות ממנו, לא יסרב סירוב שאינו מוצדק לבקשה של ארגון לחלוקת מזון להתקשר עמו לשם איסוף המזון העודף".  
גל כהן, דובר מליאת הכנסת
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה