כסף וצרכנות

המע"מ בישראל עומד לזנק: כמה תשלמו יותר מ-2025?

?ועדת הכספים אישרה את הצו הקובע את העלאת המע"מ ל-18% החל משנת 2025, הצו יועבר לאישור מליאת הכנסת
מערכת ice |  1
שטרות בארנק (צילום shutterstock)
ועדת הכספים בראשות ח"כ משה גפני אישרה היום (שלישי) את הצעת צו מס ערך מוסף, שיעור המס על העסקה ועל יבוא טובין. על פי הצו, עליו החליטה הממשלה כחלק מהתוכנית המאזנת לשנת 2024, החל מה-1 בינואר 2025 יעלה שיעור המע"מ בנקודת אחוז, כך שהמס על עסקה בישראל ועל יבוא טובין יעמוד על 18% במקום 17% כיום.
לפי חוק מס ערך מוסף על עסקה בישראל ועל יבוא טובין מוטל מס ערך מוסף בשיעור מסוים ממחיר העסקה או הטובין, ומכוח כך קובע צו ערך מוסף כי שיעור המס על עסקה בישראל ועל יבוא טובין יהיה 17% ממחיר העסקה או הטובין. כחלק מהתוכנית המאזנת לשנת 2024 התקבלה החלטת ממשלה לעניין העלאת שיעור המע"מ משנת 2025, כאשר השיעור יעלה באחוז אחד ויעמוד על 18% במקום 17%, החל מה-1 בינואר 2025. הצו יועבר לאישור מליאת הכנסת.

ח"כ חנוך מלביציקי: "מדינת ישראל משלמת מעל 10 מיליארד שח בשנה על פנסיות תקציביות, למה לא נוגעים בזה? תוספת הרמטכ"ל היא 1.3 מיליארד  ש"ח בשנה, ניסו להסדיר את זה בחוק וזה עדיין לא הוסדר ובכל זאת משלמים את הסכום הזה בכל שנה למרות שהוא לא חוקי.  אתם לוקחים לעובדי שכר מינימום את ה-430 שקל שלהם שבשבילם זה הרבה. זהו מס טיפש שפוגע בחלשים בלי אלמנט צמיחה כלכלי לידו. זה מהלך טיפשי, תחזרו לשולחן הסרטוטים ותביאו לנו משהו שמביא לצמיחה, העליתם ל-18% ולא התחלנו עם לבנון, שוב נעלה מיסים? אני לא אצביע בעד". 
ח"כ חמד עמאר: "זו פגיעה בחלשים, התרופות יעלו, הכל יעלה, אני אצביע נגד כדי להיות בעד החלשים". ח"כ אלי דלל הוסיף: "אין ספק שאנחנו בתקופה שצריך מיסוי, אבל אני מצפה שלא יביאו לנו את הדברים הקלים. יש פטורים  מתשלומי מס שמגיעים לעשרות מיליארדים, יכול להיות שחלקם מוצדקים, אבל צריך לטפל בהם. אני בעד העלאת המע"מ כי אני חושב שאין ברירה, אבל לפני כן היה צריך לעשות עבודה קשה שלא נעשתה."
ח"כ אורית פרקש הכהן הסבירה: "זה חוסר אחריות לאומית לא לתמוך במס הזה, מי שקרא את הדו"ח של מודיס ראה שאנחנו גם במעקב שלילי, שבו בעוד כמה חודשים ישראל תיבחן על היכולת שלה להוציא את התוכניות שלה לפועל. נכון זה לא מושלם, לא סגרו משרדים, לא קיצצו בכספים קואליציונים, אבל זה לא הזמן לפופוליזם."
ח"כ נעמה לזימי: "מדינה שלא עושה דבר, פונה לצעד שפוגע בחלשים, למה לא לפנות למיסוי הון וחברות גדולות קודם כל? הכי קל זה מס שאף אחד לא ישים לב אליו אבל ירגיש אותו בכל התשומות הנלוות אליו. אני ממש רואה את הצעדים האלה כסיוע להון הגדול ופגיעה באוכלוסייה החלשה ביותר, זה תקציב גזרות".
ח"כ ינון אזולאי: "ב-2013 לפיד הביא העלאת מע"מ, אני במהות שלי נגד העלאת מע"מ, אני מסכים שזה פוגע בחלשים, אני שואל מה קורה מאז יאיר לפיד העלה אותו. אני שואל את האוצר, כשמעלים מס כולם מעלים ואחר כך אף אחד לא מוריד, מה המנגנון למנוע מזה לקרות? יוקר המחייה עולה ובמלחמה עלה עוד יותר".
תמר לוי בונה, אגף תקציבים, משרד האוצר: השיבה לדברים: "זו תוכנית רחבה יותר, הניסיון היה לגעת בכמה שיותר סקטורים, הדורות הבאים סופגים 6.6% גרעון – 130 מיליארד ₪, התקציב סופג קיצוצים משמעותיים בהוצאות התקציב, זה כבר קרה בממשלה. בעלי הדירות הם חלק מהנטל, הבנקים, ציבור העובדים, וגם הציבור הכללי, להשית את זה רק על מס חברות בעת הזו זה 3.75%, זה לא נראה סביר בעת הזו. כל הטבות במס מובאות בפניכם, לגבי הפנסיות התקציביות, יש חבות של מדינה כלפי הפנסיה שלהם, יש לנו התחייבות לעשות צעדים, זה לא בשל בסד הזמנים הזה. כשהייתה התאוששות אחרי העלאת מע"מ, הדבר הראשון שהורידו היה המע"מ. הדרך להתמודד עם המחירים זה תחרות ושיפור הממשקים, אני מקווה שנוכל לעדכן אתכם בקרוב".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לא זינוק
    אריק 02/2024/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    1% אחד מ17 זה לא זינוק זאת עליה
    סגור