קריירה ולימודים

התקבלת! 5 דרכים להרשים את המראיין במהלך ריאיון העבודה

אדם שהתנסה בראיונות עבודה בחייו, יודע שחייבות להיות כמה שאלות לשאול אחרי הריאיון, אחרת – זה ייראה כאילו שאתם לא כל כך מעוניינים בתפקיד. מחקר חדש בדק ומצא: מהן השאלות הטובות ביותר לשאול בריאיון, על פי מומחי קריירה?

מערכת ice |  1
ראיון עבודה (צילום freepik)
"יש לך שאלות?" –  היא השאלה הטריקית שכל אחד מאיתנו נשאל בסיום ראיון עבודה כזה או אחר. כל אדם שהתנסה בראיונות עבודה בחייו, יודע שחייבות להיות כמה שאלות לשאול אחרי הריאיון, אחרת – זה ייראה כאילו שאתם לא כל כך מעוניינים בתפקיד. למרות שאולי אתם מת לעזוב את השיחה, אינכם יכולים פשוט להגיד: "לא, אני חושב שכיסית את כל מה שרציתי לדעת" (למרות שאולי זו האמת). כי אחרי הכל, גם אתם מראיינים את מקום העבודה, כדי לוודא שתהיו מרוצים מהמשרה החדשה שלכם. מחקר חדש בדק ומצא: מהן השאלות הטובות ביותר לשאול בראיון, על פי מומחי קריירה?.
דבר אחד שחשוב לזכור, מלבד רשימת השאלות הטובות ביותר לשאול בראיון, הוא קודם כל להיות עצמכם. מחקר מצא שלמועמדים איכותיים שלא הפגינו את ה"אני העצמי" שלהם בראיון, היו רק סיכוי של שלושה אחוזים לקבל את העבודה. לעומת זאת, אלו שהראו את האופי שלהם, זכו ל-17 אחוזים. אז, רק על ידי כך שאתם עצמכם בראיון, זה כבר מעלה את הסיכויים שלכם להתקבל.
טיפ נוסף הוא סיפור עתיק יומין: להתלבש לעבודה שאתה רוצה לעבוד בה ולא לעבודה שאתה עובד בה כעת. למרות תקנות העסקה, 51 אחוז מהמנהלים המגייסים בסקר בבריטניה אמרו שהם פסלו ביודעין עובדים פוטנציאלים, בגלל איך שהם נראו. הפרטים הספציפיים: 43 אחוז אמרו שהם לא שכרו את המועמד בגלל הקעקועים הגלויים שלהם; 40 אחוז שפטו את המועמדים על פי בגדיהם; 30 אחוז נרתעו בגלל צבע שיער.
ומה לגבי השאלות עצמן שכדאי לשאול בסיום הריאיון? אלו הם הממצאים:
1. לשאול על האחריות היומיומית
מה שאתם עושים כל יום בעבודה הוא כנראה החלק החשוב ביותר בכל עבודה, אז אתם צריך להיות מאוד ברורים לגבי הציפיות שלכם ממקום העבודה ולהיפך.
2. לשאול על החברה עצמה כגוף
מה הערכים והמטרות של החברה? הקווים האדומים? קצת פרטים יבשים. כל אלו יעזרו לכם לקבל קצת מושג על הארגון שאליו אתם מתראיינים וגם יצביע על העניין שלכם בתפקיד.
3. לשאול על איך נמדדת ההצלחה
מה הציפיות מכם כעובדים? מה היעדים שאתם אמורים לעמוד בהם? מה נחשב להספק טוב בתפקיד? כל אלו יתנו לכם אמות מידע לגבי נפח ומהות התפקיד וגם יוציאו אתכם באור חיובי כמרואיינים.
4. לשאול על הצוות הקיים
מה הוותק של חברי הצוות הנוכחי? מה הגילאים? מה המומחיות של כל אחד ובאיזה נושאים כדי לגשת אליו? תמיד טוב להכיר קצת את האנשים שאתם עלולים לעבוד צמוד איתם במשך כמה שעות טובות ביממה.
5. לשאול על אפשרויות קידום
גם ייתן לכם מידע עבור האופציות שלכם להתפתחות ולעתיד המקצועי וגם כמובן יראה את הרצינות שלכם.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    זה מזכיר לי את הביטקוין
    אלכס 12/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כולם חשבו יאללה נקנה נהיה מיליונים. יש מתכון. יאללה, תגידו למראיין, קח חמש שאלות ועברנו. האמת היא, שתוצאת הראיון נקבעת כמעט תוך 5 שניות על ההתחלה. כל שאר הזמן, רק בודקים ומאשרים... ומכוונים לפי האינסטינקט הראשוני.
    סגור