מדדים ומחקרים

איך לבקש שכר גבוה יותר במהלך ראיון עבודה? השיטה נחשפת

חוקרים מאוניברסיטת רייכמן בחנו הן את ההשלכות הפסיכולוגיות והן הפיננסיות של ניסיון להשיג דרך משא ומתן שכר גבוה יותר בראיון עבודה. התוצאות לפניכם

מערכת ice |  12
ראיון עבודה (צילום freepik)
רוב העובדים בעולם רוצים להרוויח יותר כסף, אבל לבקש משכורת גבוהה יותר במהלך ראיונות עבודה דורש גישה עדינה ולפעמים מרגיש שגם קצת אומץ. טון שגוי או כל דבר שנשמע תוקפני יכול להרוס את הראיון בשנייה. כעת, חוקרים מאוניברסיטת רייכמן שבהרצליה בחנו הן את ההשלכות הפסיכולוגיות והן הפיננסיות של ניסיון להשיג דרך משא ומתן שכר גבוה יותר. 
"ממצאי המחקר מראים שכדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר במשא ומתן על השכר, על המועמדים להגיע מוכנים ולברר מבעוד מועד מהו טווח השכר המקובל לתפקיד אליו הם פונים. לאחר מכן, המועמדים צריכים להיות הראשונים להציע הצעה. ומה הם צריכים לבקש? המחקר שלנו מראה שצריך לבקש את השכר הגבוה ביותר בטווח המקובל, אבל לא יותר מזה", מסביר ד"ר יוסי מערבי, דיקן החוג ליזמות באוניברסיטת רייכמן.
מחברי המחקר מקווים שהעבודה שלהם תעזור לאנשים שמחפשים עבודה לנווט בצורה רהוטה יותר את הקשיים של קבלת המשרה הנכונה עם המשכורת הנכונה. המחקר התמקד במשא ומתן על שכר במהלך תהליך הגיוס, כולל ההשפעות של בקשות השכר הראשוניות של המועמדים לעבודה על מגייסים. 
צוות המחקר הרכיב ארבעה ניסויים ופיילוט הכולל כ-1,000 משתתפים בעלי תואר ראשון ומעלה. מאוחר יותר, מחברי המחקר הוסיפו אנשי מקצוע נוספים שעבדו כמנהלי משאבים מישראל, אנגליה וארצות הברית. 
הם פיצלו את כל המשתתפים לשבע קבוצות מחקר, כאשר כל קבוצה קיבלה בקשת שכר שונה ממועמד לעבודה. חשוב לציין, כל אותן בקשות שכר היפותטיות נפלו בטווח המקובל לתפקידים הנידונים (בין 13,000 ל-17,000 אלף שקלים). לאחר מכן, כל קבוצה הייתה צריכה לתת הצעה נגדית. מחברי המחקר הסתפקו במשכורות המקובלות באמצעות אתרי האינטרנט Glassdoor ו-AllJobs.
לבסוף, משתתפי המחקר היו צריכים לתת את דעתם על המועמד לעבודה ולדרג אותם בסולם "אהבתי". מעניין שככל שהמועמד ביקש שכר גבוה יותר, כך המגייסים אהבו אותם פחות. זה היה בולט במיוחד עבור אלה שביקשו שכר שחורג מהטווח המקובל. מהמחקר עולה כי הגשת בקשת שכר גבוהה במיוחד גורמת לרוב לירידה ניכרת בסיכויי המועמדים להתקבל לתפקיד. פרויקט זה כלל גם מחפשות עבודה וגם נשים, והתוצאות נותרו עקביות בין שני המינים.
תגובות לכתבה(12):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 11.
    מחרק מאוד שגוי
    פלוני אלמוני 12/2022/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עברתי כבר מעל ל6 עבודות בחיי ובשום מקום לא נוצר מצב שבו נקבו במספר של שכר לפני ששאלו אותו מבלי יכולת להתחמק... לא יודע מה בדיוק עשו במחקר הזה אבל לא אמין בכלל בעיניי
    סגור
  • 10.
    תרדי למראיין (ל"ת)
    מדברת מניסיון 11/2022/30
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 9.
    משכורת...
    S 11/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא הבנתי מה השיטה ? אני יודעת שעד עכשיו כאשר ביקשתי יותר בהתאם להערכה ולמשרה... לא עבד שום דבר... הנה"ח סוג 2... הצעה שקיבלתי 30 ברוטו בושה וזוועה! דרשתי 37 יחסית פחות מטבלת השכר.. לא חזרו אליי???? לצחוק או לבכות כבר לא יודעת. עצוב
    סגור
  • 8.
    מדהים שהתגובות יותר טובות מהכתבה עצמה
    דניאל 11/2022/30
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אחת הסיבות שנכנסתי לכתבה
    סגור
  • 7.
    לא בטוח
    אלעד 11/2022/29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כשאני מראיין מועמד איכותי שמבקש שכר גבוה זה דווקא גורם לי להעריך אותו יותר
    סגור
  • טען עוד
  • 6.
    2000 לשעה מזומן (ל"ת)
    ששון פרונטאנד 11/2022/29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 5.
    משעמם להם באקדמיה? כנראה לא היו בראיונות אמת, ויש סתירה
    דג ברשת 11/2022/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מצד אחד מציעים לבקש את השכר היותר גבוה בתחום המשרה ואז רושמים שלא אהבו את אלו שבקשו הרבה. א מה סתם בן אדם אמרו לעשות? ומה עם כל אלו שמחפשים עבודה במקום קטן, רק שיקבלו אותם כי צריך להתפרנס? לא לאקחו בחשבון את אלו שאינם אנדיאקדמיה, אלא האנשים מחוץ לה, שרק עובדים יומיום ועושים משהו. גם לא לכולם נסיוןשל עשרות שנים, לא כולם כשרון על אלא אנשים שעושים טוב את עבודתם. חוצמזה שלא כל העולם עובד בתוכנה ומיחושב, ובכל מקצוע יש שיקולים אחרים, הן אצל המראיין והן אצל המרואיין. נראה שרוב החוקרים ו"המנהלים" לא היו ביותר מראיון עבודה במלצרות.
    סגור
  • 4.
    איפה השיטה? (ל"ת)
    יוני 11/2022/29
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • 3.
    פייר פייט
    רון 11/2022/29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ומכאן חשיבות החוק שתופס תאוצה בארה"ב. על כל מחפש עבודה לידע את המעוניינים מה טווח השכר שהוא מציע. עכשיו התחרות היא גם בין נותני העבודהשרוצים כח אדם. תשלם טוב, תקבל טוב ואל תבזבזחי את הזמן בהצעות מגוחכות.
    סגור
  • 2.
    פייר פייט
    רון 11/2022/29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ומכאן חשיבות החוק שתופס תאוצה בארה"ב. על כל מחפש עבודה לידע את המעוניינים מה טווח השכר שהוא מציע. עכשיו התחרות היא גם בין נותני העבודהשרוצים כח אדם. תשלם טוב, תקבל טוב ואל תבזבזחי את הזמן בהצעות מגוחכות.
    סגור
  • 1.
    כותרת או מחקר
    ארז צהרון 11/2022/29
    הגב לתגובה זו
    12 0
    שטחי ביותר הכל תלוי לחלוטין במאפיינים של המקום יש מקום שמעגל ההכנסות שלו מאפשר לו בקלות את השכר הגבוהה אך מה שחשוב לו זה ייצוגיות מקצוענות ותפוקה ואם אכן למרואיין יש את כל אלה בשמחה יתנו לו את זה ויש מקום מקום שמתקשה לתת את השכר הגבוה בענף בהתאם לחישוב המאזן הכולל אך פחות חשוב לו ייצוגיות או מקצוענות ומספיק לו הרבה פחות מזה ולכן לעולם לא ילך על השכר הגבוהה אלא על מה שנצרך לו ולכן תלוי מאד מי המרואיין ומה היעדים שלו, לפעמים בהתאם לחוסר הניסיון והמבנה הנפשי עדיף לו לבקש פחות שכר ולקבל את כל המעטפת לה הוא זקוק לפי מצבו כלומר ללא עמידה בתנאי לחץ נוראים וייצוגיות מתמדת, והערכה רבה מהמעסיק, ולחלופין מי שבטוח ביכולותיו עם ניסיון עשיר ויודע בדיוק למה לפי התפוקה שיפיק שווה למעסיק להעסיק אותו אז לא טוב לו להיות בסביבה שלא תאפשר לו להוציא את המיטב בקיצור ישנם הרבה משתנים כלכליים וסוציולוגים בהכרעת משפט כזה
    סגור
  • נכון מאוד תגובה מצוינת (ל"ת)
    שי 11/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור