קריירה ולימודים

הנחת ענק בארנונה? זו הסיבה שמשרד הפנים מעכב זאת

לפי יו"ר ועדת העבודה והרווחה, אפרת רייטן-מרום, יש להחיל אוטומציה זו החל מגיל 67, ולפטור מהוכחת-זכאות מדי שלוש שנים. משרד הפנים דורש החלת האוטומציה מגיל 75, והבאת מסמכים מחודשת מדי שלוש שנים ותוקע את המהלך
מערכת ice | 
דוחות (צילום freepik)
ועדת העבודה והרווחה דנה היום (רביעי) בהצעת החוק, הממשלתית והפרטית, להנחה אוטומטית בארנונה לאזרחים ותיקים. הצעד מתייחס רק לאלו המקבלים 30% הנחה, ורק מגיל 75. לדברי יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום מהעבודה, בקשת משרד הפנים להמשיך ולדרוש מדי שלוש שנים הוכחת-זכאות מקשישים הזכאים ל-100% היא מיותרת, מסרבלת ומוסיפה קושי נוסף לשכבה החלשה ביותר באוכלוסייה.
"המדינה צריכה לפעול באופן יזום למיצוי הזכויות של הקשישים, להגיע אליהם וליידע אותם על זכויותיהם – ולוודא שהם מקבלים אותם". לדבריה, יש לקבוע כי כל בן 67 ומקבל הבטחת-הכנסה יקבל חידוש הנחה אוטומטי, וכן לבטל את הצורך בהצהרה מדי שלוש שנים – הקיימת כיום – על אי-שינוי בהכנסות.

לפי עו"ד סורל הרלב, היועץ המשפטי של המשרד לשוויון חברתי, הנחה בארנונה לאזרח ותיק תלויה במבחן הכנסה אך נדרשת הוכחה מדי שנה לזכאות. לפי בדיקת המשרד, רק ל-4% מהאוכלוסייה משתנה ההכנסה במשך השנים בצורה השוללת את ההנחה, ולא צריך בגללם לחייב הוכחה-מחדש ל-96% מהאזרחים הוותיקים. "משרדי הפנים והאוצר וכן רשות המיסים הסכימו שזו עלות זניחה - שהמדינה יכולה לספוג, ולכן הצעתנו שעד גיל 75 צריך לבקש הנחה בארנונה מדי שלוש שנים, ואחרי גיל זה – ההנחה תתחדש אוטומטית". לדבריו, יש למעלה ממיליון אזרחים ותיקים – ומתוכם כ-200 אלף מקבלי הבטחת הכנסה.
ינון אזולאי (ש"ס) יוזם החוק, שיבח את פעילות השרה לשוויון חברתי וקרא לבצע אוטומציה של הנחה בארנונה גם לנכה לצמיתות, ואילו מופיד מרעי (כחול לבן) הדגיש כי לרשות העירונית יש מרחב שיקול דעת בגובה ההנחה, וקרא לשקלל בהנחה לנכה גם את השטחים לאמצעים כמו רמפה. 
לפי יוסי בנישתי, ממינהל המקרקעין במשרד הפנים, מעל 80 אלף אזרחים ותיקים זכאים להנחה של 30% בארנונה, ואילו כ-140 אלף בתי אב מקבלי קצבת זקנה והבטחת הכנסה, ומקבלים הנחה של 100%. ידידיה גרינוולד, רכז הפנים באגף התקציבים, הדגיש את תופעת הקשישים העוברים לגור בדיור מוגן, שם הם אינם זכאים להנחה בארנונה, ולכן ממשיכים את ההנחה על דירתם הקודמת. יהודה דורון, נציג הנכים, הלין על רשויות מקומיות המחליטות באופן שרירותי על הגבלת שטח הדירה הזכאי להנחה, למרות שנכה המרותק לכיסא גלגלים, חייב בשטח-דירה גדול יותר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה