קריירה ולימודים
ארגון העיתונאים בפנייה דחופה ליועמ"ש: מתנגדים נחרצות לסגירת גל"צ
לדברי הארגון, החלטה בדבר סגירת גל"צ או שינוי מהותי במעמדה יכול להתבצע רק לאחר שהדברים יובאו בפני הכנסת: "ארגון העיתונאים מתנגד נחרצות לסגירת גל"צ, אף כי אינו מתנגד לשינויים שיכולים להיערך במבנה התחנה תוך שמירה על מעמדה כמשדר ציבורי"
ארגון העיתונאים פנה הבוקר (שני) ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, באמצעות היועצים המשפטיים ד"ר עו"ד מורן סבוראי ועו"ד אמיר בשה והביע נחרצות את התנגדותו לסגירת תחנת הרדיו המיתולוגית גל"צ.
"ארגון העיתונאים מתנגד נחרצות לסגירת גל"צ, אף כי אינו מתנגד לשינויים שיכולים להיערך במבנה התחנה תוך שמירה על מעמדה כמשדר ציבורי", נמסר מארגון העיתונאים שמציע בין היתר את השינויים הבאים: "לפעול להקמת ועד מנהל עצמאי לגלי צה"ל בדומה למועצת תאגיד השידור הציבורי; למנות עורך ראשי לצד מנהל התחנה ולבצע הפרדה מבנית בין שני התפקידים; להבטיח אוטונומיה מלאה בתחום חופש העיתונות לעורך הראשי ולעיתונאים בתחנה, בכפוף לקוד האתי של מועצת העיתונות ושל גלי צה"ל; לייצר תקציב קבוע ושקוף שיעמוד לטובת התחנה ויאפשר את המשך הפעלתה; התאמת כוח האדם של התחנה למשימות העומדות לפתחה, ויצירת הפרדה בין החיילים לבין האזרחים".
"גל"צ בהיותה גוף משדר ציבורי נוסף, מגבירה את הפלורליזם בשידור הציבורי בישראל, ובכך – תורמת למגוון הדעות, לחופש העיתונות ולחופש הביטוי במיטבו. כל אלה יקרים מפז לדמוקרטיה הישראלית, בכלל ובפרט בימים הלא-פשוטים העוברים עליה, תוך ניסיונות שונים לפגוע – בין היתר – באושיות הדמוקרטיה ובין היתר בחופש העיתונות. החלטה לסגור את התחנה או לשנות מהותית את מעמדה עלולה לפגוע בחופש הביטוי, בחופש העיתונות, ובזכות הציבור לדעת. החלטה כאמור גם פוגעת, או עלולה לפגוע, בחופש העיסוק של עיתונאים".
"החלטה בעניין סגירת התחנה או שינוי מהותי במעמדה או באופייה צריכה להיעשות – אם בכלל - רק לאחר דיון ציבורי של ממש ולאחר שהדברים יובאו בפני בית המחוקקים הישראלי. עמדה זו נשענת על מעמדה הציבורי של התחנה, בהיותה משדר ציבורי בעל חשיבות סגולית בציבוריות הישראלית; על העובדה שברבות השנים עוגן מעמדה של התחנה בחקיקה ראשית, גם אם לא מקיפה, של הכנסת; וכן על הכללים הנובעים מהמשפט המינהלי-ציבורי בדבר חוקיות המינהל, וחשיבות עריכתם של הסדרים ראשוניים, בידי כנסת ישראל".
יו"ר ארגון העיתונאים נורית קנטי: ״היועץ המשפטי לממשלה הוא שומר סף וככזה אנו מצפים שישלב במכלול השיקולים את המשמעות הדרמטית שבסגירת תחנת שידור ציבורית. מעבר לעובדה שסגירה תגזול מהציבור שידור שנועד לשרת אותו, זו תהיה פגיעה אנושה גם בחופש הביטוי ובחופש העיתונות. את הקלקולים בגלי צה"ל ניתן וצריך לתקן״.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(8):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.למה לא לקשר לציוץ הרשמי?גל 08/2021/10הגב לתגובה זו0 0https://twitter.com/itonaim/status/1424715581660573715סגור
-
4.1pHqghUme 08/2021/10הגב לתגובה זו0 01סגור
-
3.1pHqghUme 08/2021/10הגב לתגובה זו0 01סגור
-
2.לסגור וכמה שיותר מהרקסטליאני 08/2021/10הגב לתגובה זו0 0צה"ל לא צריך לממן את ברדוגו, ושאר האזרחים שיכולים לעבוד בתחנות אחרות. חיילים צריכים לשרת במערכת צבאית ולא בחתנת שידור. כאן לא צפון קוריאה.סגור
-
1.תסגרו את גלצ 50 מיליון שקל מיותרים לצהל (ל"ת)דיי כבר 08/2021/10הגב לתגובה זו2 0סגור
-
אם אני לא טועה, ההכנסות שלהם מפרסומותגל 08/2021/10הגב לתגובה זו0 0אבל אני בעד להעביר את גלצ לשליטת "כאן". לא הבנתי את הטיעון של פלורליזם בשידור הציבורי. זה הכל מינויים ציבוריים. יש רגולציה לזה. אפשר לעשות שינוי מבני ולתת אוטונומיה לחלקים המרכיבים את התאגיד אם רוצים פלורליזם, ולשנות את אופן המינוי של מנהלים ומקבלי החלטות בתאגיד, כך שיהיה יותר פתוח.סגור
-
1pHqghUme 08/2021/10הגב לתגובה זו0 01סגור
-
1pHqghUme 08/2021/10הגב לתגובה זו0 01סגור