קריירה ולימודים

מפעל הפיס יעניק כמיליון וחצי שקל להגדלת מלגות לסטודנטים‬

הפיס בשיתוף פעולה עם המשרד לשוויון חברתי והתאחדות הסטודנטים הארצית, לצורך הגדלת כמות המלגות הניתנות לסטודנטים המשתתפים בתכנית "סטודנטים למען אזרחים ותיקים"
כפיר אדר | 
סטודנטים (צילום freepik)
תכנית "סטודנטים למען אזרחים ותיקים" הינה תוכנית של המשרד לשוויון חברתי בשיתוף התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל. כחלק מהתכנית הלאומית שמוביל מפעל הפיס בתחום, נוצר שיתוף פעולה בין הגופים ובמסגרתו ישקיע מפעל הפיס כמיליון וחצי שקל למען הגדלת כמות המלגות הניתנות לסטודנטים הפועלים למען מטרה זאת.
מטרת התוכנית הינה מתן סיוע במגוון תחומים לאזרחים ותיקים תוך העמקת הקשר בין צעירים לאזרחים ותיקים, מתוך רצון לחזק את מעמדם של האזרחים הוותיקים בחברה הישראלית, וכן להעצים את הסטודנטים כסוכני שינוי בחברה הישראלית.
בימים של משבר כלכלי ובריאותי חמור, כמעט ואין סטודנט או סטודנטית שלא הושפעו מהשלכות תקופה מורכבת זו. מתוך רצון לחזק ולתמוך כלכלית בציבור הסטודנטים וכן בציבור האזרחים הוותיקים ששנה זו הייתה קשה ומורכבת להם במיוחד, פנו המשרד לשוויון חברתי והתאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית למפעל הפיס כגוף המלגות הגדול והמשפיע בישראל שנרתם להגדלת המלגות הניתנות במסגרת תכנית המלגות "סטודנטים למען אזרחים ותיקים" כחלק מתכנית לאומית שמוביל להפגת הבדידות בקרב האוכלוסייה הוותיקה.
לאחר תקופה של ריחוק חברתי שנכפה על ציבור האזרחים הוותיקים, יש חשיבות רבה בקידום פעילויות תוכן לחיזוק האוריינות הדיגיטלית של האזרחים הוותיקים, הפגת בדידות, העשרת תכנים במועדונים ומרכזי היום ומיצוי זכויות ניצולי השואה. על כן, אנו שמחים ומברכים על שיתוף הפעולה המשמעותי והחשוב ומאמינים כי הגדלת המלגות תאפשר המשך פעילות התנדבותית מפרה ואיכותית בין הסטודנטים לאזרחים הוותיקים.
מנכ"ל מפעל הפיס, עו"ד בני דרייפוס מסר: "מפעל הפיס מוביל את תחום המלגות בישראל עם למעלה מ-30 אלף מלגאים שניצבו בחוד החנית של העשייה החברתית במשבר הקורונה. עוד לפני פרוץ המשבר מפעל הפיס החל בבניית "התכנית הלאומית להפגת הבדידות בקרב האוכלוסייה הוותיקה בישראל" – מהלך שנסמך על צוותי מומחים בתחום ומחקרי עומק בנושא. אין ספק שבזכות המהלך הזה הגענו מוכנים הרבה יותר לסייע בזמן המשבר. התכנית הלאומית של מפעל הפיס, השלטון המקומי והשלטון האזורי יוצאת לדרך בימים אלה בחמש עשרה רשויות מקומיות ברחבי הארץ ותורחב בהמשך לרשויות נוספות.  אנו רואים בשותפות עם התאחדות הסטודנטים והמשרד לשוויון חברתי נדבך משמעותי בדרך להשגת המטרה באמצעות מיליוני שעות התנדבות למען הקהילה והחברה בישראל".
מנכ"לית המשרד לשוויון חברתי, יעל מבורך, הוסיפה: "משבר הקורונה פגע בכולם, מצעיר ועד זקן. תוכניות כמו "סטודנטים למען אזרחים ותיקים" הן הזדמנות עבורנו במשרד לשוויון חברתי לרכז תמיכה בכלל האוכלוסיות בהן אנו מטפלים, אזרחים ותיקים ואוכלוסיית הצעירים כאחד.  תרומה לקהילה היא ערך עליון ואני מברכת על ההיענות האדירה בקרב ציבור הסטודנטים לתת מעצמם ולהשפיע".
 
שלומי יחיאב
, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית: "הדור הצעיר מתייצב לצד בני הדור הוותיק במדינה. משבר הקורונה השפיע על כולנו, אבל יותר מכל השפיע על האזרחים הוותיקים והגביר את בדידותם. אנו רואים זאת כמחויבות שלנו, הציבור הסטודנטיאלי, מדרום ועד צפון, לקחת אחריות ולדאוג שאף אזרח ותיק לא יאלץ להתמודד לבדו עם הקשיים שהמשבר הנוכחי הציב עבורו. הגדלת תקציב המלגה תאפשר לנו להמשיך לתת כתף ולממש את אחריותנו הסטודנטיאלית הלאומית״.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה