קריירה ולימודים
כלכלה במלחמה: הסטודנטים בורחים מהצפון - והעסקים הקטנים חוששים
שנת הלימודים הקרובה במכללת תל-חי צפויה להתחיל עם ירידה חדה של 50% במספר הסטודנטים. הירידה צפויה להותיר את קמפוס המכללה ריק ולפגוע בכלכלה המקומית, כולל יחידות דיור ריקות ופגיעה בעסקים ומקומות בילוי התלויים בסטודנטים. המכללה מתמודדת עם האתגר על ידי העברת הלימודים למקומות חלופיים
לאחר שנה אקדמית שבה למדו הסטודנטים במכללת תל-חי מרחוק עקב המצב הביטחוני, חלה ירידה חדה של 50% במספר הנרשמים לשנת הלימודים הקרובה. המכללה, שפעלה עם כ-5,000 סטודנטים עד כה, תתמודד השנה עם ירידה חדה במספרם, מה שיביא לכך שהקמפוס יישאר ריק יחסית.
הירידה בסטודנטים, אף שהלימודים בשנה הראשונה הם ללא תשלום ומלגות נדיבות מחולקות לאחר מכן, צפויה להשפיע לרעה על הכלכלה המקומית. על פי הדיווח של עידן אבני בישראל היום, בשל המחסור בסטודנטים, צפויה פגיעה ניכרת באזורים סביב המכללה, כולל ריקנות של יחידות דיור, ירידה בהכנסות ממקומות עבודה התלויים בסטודנטים, ופגיעה בעסקים ובמקומות בילוי המסתמכים על הצעירים.
מנכ"ל המכללה, אלי כהן, הדגיש שהבעיה אינה נוגעת רק למוסד עצמו אלא להשפעה על האזור כולו, והביע תקווה שהמכללה תוכל לשוב ולהשפיע על שיקום הגליל. המכללה מתמודדת עם האתגר על ידי העברת הלימודים למקומות חלופיים כגון נשר, תל אביב וחיפה, והעברת רוב השיעורים בזום.
כהן ציין שסטודנטים מעדיפים ללמוד בתל-חי, "לא באוניברסיטה הפתוחה" (בהתייחס לכך שהלימודים עברו לזום). מכללת תל־חי מהווה מנוע צמיחה עיקרי באזור ואחראית על כ־1,000 עובדים. עסקים רבים תולים את קיומם בזרם הסטודנטים, וישנם עסקים שיתקשו להחזיק מעמד ללא התמיכה הכלכלית של הצעירים. חלק מהסטודנטים גם נשארים באזור ומסייעים בפיתוחו, מה שמצביע על חשיבותם הגדולה לתחום הכלכלה המקומית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה