שיווק ופרסום

קמפיין חדש במזרח ירושלים: זו הפנייה האישית לתושבים

המשרד להגנת הסביבה ועריית ירושלים השיקו קמפיין חדש להעלאת המודעות לשמירה על סביבה נקייה: מדרכים מקומיים יקיימו פעילויות הסברה בשטח ומוסדות החינוך והקהילה תוקצבו ב-6 מיליון שקלים
מערכת ice | 
המשרד להגנת הסביבה ועיריית ירושלים יוצאים בקמפיין חדש (צילום דוברות המשרד להגנת הסביבה ועיריית ירושלים)

 המשרד להגנת הסביבה ועיריית ירושלים החלו היום (ראשון) בקמפיין הסברה להעלאת המודעות לחשיבות השמירה על הסביבה בשכונות במזרח ירושלים. הקמפיין כולל פעילות דיגיטלית לצד פעילות שטח וקהילה, שנועדו להשיג מעורבות פעילה של התושבים בשמירה על הניקיון באזור מגוריהם.

במסגרת הקמפיין תיעשה פנייה אישית ברמת השכונה, ורתימה של הציבור לשמירה על סביבה נקייה,כאשר והוכשרו מדריכים, תושבי מזרח ירושלים, לקיים פעילויות הסברה בשטח לפי מערכי הדרכה שנקבעו מראש.


כמו כן, במערכת החינוך ובקהילה הופעלו תוכניות חינוכיות לסביבה ולקיימוּת בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים בכל השכונות הערביות בירושלים. כמו כן הועברו הכשרות בנושאי סביבה וקיימות למדריכים (קורסים שבוצעו באמצעות מכללת דוד ילין) והכשרות לפעילי סביבה בשכונות. בימים אלה מתקיים המחזור הראשון של התוכנית למנהיגות סביבתית ולקיימות.

המסרים המרכזיים בהסברה יתמקדו בחשיבות השמירה על המרחב הציבורי, יידוע הציבור על ההשקעות בתשתית אצירת אשפה ועידוד השימוש בה, פעולות לשם מיגור תופעת שריפת הפסולת בדגש על ההיבט הבריאותי, מניעת השלכת פסולת בניין ועידוד דיווח על מפגעים סביבתיים למוקד העירוני.
הקמפיין  הוא חלק מהחלטת הממשלה  בנושא צמצום פערים חברתיים-כלכליים במזרח ירושלים. במסגרת החלטה זו נקבע כי כ-170 מיליון שקל יושקעו לשדרוג תשתיות טיפול בפסולת במזרח ירושלים, כ-60 מיליון שקל יושקעו בטיפול בשפכים, כ-80 מיליון שקל לטיפול בפסולת ביתית, כ-16 מיליון שקל יועדו לטיפול בפסולת בניין, עוד 10 מיליון שקל הוקצו לפעילויות חינוך וקהילה ו-6 מיליון שקל להקמת תחנת מעבר לטיפול בפסולת.


 בהתאם לכך, בשנים האחרונות נרכשו עשרות רכבי פינוי אשפה, והם משרתים את האזור. כמו כן מאות מכולות ועגלות לאצירת אשפה נוספו בשטחי השכונות. לשם כך נסללו משטחי בטון ונבנו מעקות בטיחות לשיפור הנראות של כלי האצירה. בשבועות האחרונים החלה הצבה של פחים מוטמנים בצירים ראשיים בשכונות הערביות. בסך הכול צפויה הצבה של יותר מ-230 פחים עד לסוף שנת 2022.

כ-350 אלף תושבים מתגוררים בשכונות הערביות בירושלים. במקום נוצרו מפגעים תברואתיים וסביבתיים הפוגעים באיכות החיים של התושבים. צמיחה מואצת של האוכלוסייה לצד העדר תשתיות מתאימות ושירותים עירוניים, החריפו בעיות קיימות. בחלק מהשכונות לא היה פינוי מוסדר של פסולת ביתית, וכתוצאה מכך נחשפו התושבים למפגעים סביבתיים ותברואתיים. כדי להיפטר מהפסולת אירעו מעת לעת שרפות יזומות של פסולת שגרמו למטרדי ריח קשים ולזיהום אוויר ופגעו בבריאות הציבור.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה