טלוויזיה

אייל ברקוביץ' מתפוצץ בשידור: ''לא יכול לשמוע את השטויות שלך''

לאחר שהמרואיינת איריס לעאל טענה בפתח דבריה על הרעב לכאורה בעזה: "אנחנו לא יכולים לאבד את האנושיות שלנו. נורא חשוב לי להזכיר את מה שאנחנו לא רוצים לזכור וזו ההיסטוריה שלנו. יש לנו חובה מיוחדת כיהודים לדאוג...", הקוסם לא הצליח לעמוד בזה
מערכת ice |  1
אייל ברקוביץ' (צילום יוטיוב/ חדשות 13)
בהמשך למונולוג התקיף שלו נגד התקשורת שמתעקשת להציג מצג שווא של רעב בעזה שנגרם באשמת ישראל בין היתר, אייל ברקוביץ' הצליח להביך היום (שני) את עיתונאית 'הארץ' הוותיקה איריס לעאל שהתארחה לראיון ב-103FM עימו ועם אראל סג''ל.
המרואיינת טענה בפתח דבריה: "אני שומעת איך אייל מדבר ואת הצידוק הפנימי שהוא מרגיש שיש לו בגלל מה שעשינו לנו. אנשים, זה לא עובד ככה. זו לא כלכלת החליפין. אנחנו לא יכולים לאבד את האנושיות שלנו. נורא חשוב לי להזכיר את מה שאנחנו לא רוצים לזכור וזו ההיסטוריה שלנו. יש לנו חובה מיוחדת כיהודים לדאוג..."

לברקוביץ' זה היה יותר מדי והוא זעק במהלך דבריה: "את לא תשווי את זה לנאצים, את לא תשווי את זה למלחמת העולם השנייה. את לא תשווי מה שהיהודים עברו, הם היו חפים ופשע ורצחו אותם. פה, באו מחבלים, נכנסו אלינו הביתה ואנסו, רצחו ילדים, תינוקות, נשים וגברים וחטפו אנשים. את פה במה שלי, לא תעשי את ההשוואה הזאת עם כל הכבוד לך". לעאל הסבירה מבחינתה: "אני אעשה מה שאני חושבת שאני חייבת לעשות. יש לנו חובה מוסרית מיוחדת וכבוד וזו זכות"
הקוסם לא השתכנע לרגע מהטיעונים שהשמיעה: "אנחנו נהיה מוסריים עם מי שמוסריים איתנו. לא עם אלה שבאו לרצוח. שרי המוסר אנחנו. באים ורוצחים אותנו, ואנחנו נותנים להם אוכל? נשמע לך הגיוני מה שאת אומרת? אני לא יכול לשמוע את השטויות שלך. תסתכלי על מערך העוני במדינת ישראל, יש פה מיליון ילדים שאין להם אוכל לבית ספר כשהם הולכים בבוקר או חצי מיליון, אל תדברי איתי על הרעב בעזה, גם פה יש רעב, גם פה יש עוני. מה את מרחמת עליהם? הם באו ורצחו אותך ואנסו אותך, את כולנו"
הקוסם המשיך וטען: "הם יהיו הרוצחים הבאים. הם המחבלים הבאים, תתני להם אוכל הם גודלים מהר והם יבואו לרצוח אותך בעוד 10 שנים, או אפילו פחות, אלו הרוצחים הבאים מה את לא מבינה את זה? אני אמרתי את המילה 'להרוג'? אני לא חייב לדאוג להם, אני צריך לדאוג לעניי עירי, לא למחבלים האלה שבאו והרגו אותנו, אני לא צריך לתת הכסף לביוע הומניטרי בעזה אני צריך לדאוג לאנשים פה שלא גומרים את החודש. את יודעת מה הבעיה? שאנחנו לא יודעים להסביר את עצמנו בעולם, זו הבעיה של כל הסיפור הזה".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    התנצלות וחוסר קבלת האחר
    רותה 08/2025/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חבל שהמרואיינים מרשים לעצמם להביע את דעתם ולא מאפשרים להשמיע מהמרואיינים את דעותיהם בעיק שהם שונות משלהם. האם המראיינים הם לא צינור נקשר? מה מענין אותי דעותיהם האישיות.
    סגור