משפט
תביעת הענק ב-2.5 מיליון שקל נגד המסעדה האהובה: זה הטוויסט הדרמטי
חייל בשירות סדיר שהגיש תובענה ייצוגית נגד "בית הפנקייק" בטענה להטעיה צרכנית סביב סירופ מייפל, הודיע לבית המשפט כי הוא מבקש לפרוש מההליך. מנגד, הרשת מבקשת למחוק את התביעה ולהטיל את ההוצאות על בא כוחו
התפתחות דרמטית בפרשת הסועד שהגיש תביעה ייצוגית בסך יותר מ־2.5 מיליון שקל נגד רשת "בית הפנקייק המקורי", בטענה להטעיה צרכנית סביב סירופ המייפל.
התובע מבקש כעת לסגת מההליך המשפטי. התביעה הוגשה בחודש שעבר לבית המשפט המחוזי, ובה נטען כי הרשת הגישה ללקוחות סירופ בטעם מייפל במקום סירופ מייפל אמיתי, וכי בכך נפגעו עשרות אלפי סועדים.
בכאן 11 פורסם כי בבקשה שהגיש לבית המשפט ציין התובע כי הוא חייל בשירות סדיר, וכי אינו מעוניין להמשיך בהליך בשל קשיים בתקשורת מול עורך דינו, אייל בלייזובסקי. לדבריו, המצב הביטחוני והיותו טרוד בשירות הצבאי מקשים עליו לנהל את ההליך, ולכן ביקש מבית המשפט להחליט כיצד להמשיך בניהול התיק.
בעקבות הבקשה הגישה עורכת הדין מיטל וייצמן, המייצגת את הרשת, בקשה למחוק את התביעה ולחייב את בא כוחו של התובע בהוצאות המשפט. לטענתה, גם משפחתו של התובע ביקשה לסיים את ההליך, אך עורך דינו דורש שכר טרחה כתנאי לכך.
התביעה המקורית עסקה בטענה כי הרשת מציגה את הרוטב כ"סירופ מייפל", בעוד שלפי הנטען מדובר בסירופ המבוסס בעיקר על סוכר, גלוקוזה וחומרי טעם וריח. הטענות התייחסו גם למוצרים נוספים שנמכרו לצד המנות.
בעלי הרשת, שרון אדרי, אמר לאחר הגשת התביעה כי מדובר בהליך שגורם לרשת הוצאות כבדות בתקופה מורכבת, והדגיש כי הרוטב מוגש לצד המנה ללא תשלום נוסף וכי לא התקבלו בעבר תלונות דומות מצד לקוחות.
מנגד, עורך הדין בלייזובסקי טען כי מדובר בהטעיה צרכנית רחבה שנמשכת שנים, וכי יש צורך לטפל בתופעה ולפצות את ציבור הצרכנים שנפגע. לדבריו, הרשת אף מכרה את הסירופ בבקבוקונים במחיר של 26 שקל או באריזות קטנות במחיר של 10 שקלים.
עוד ב-
כעת צפוי בית המשפט להכריע האם לאשר את מחיקת התביעה ובאיזה תנאים, כולל שאלת ההוצאות בעקבות ההליך.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



