דיגיטל וטק
אקזיט נוסף בדרך: ענקית הטכנולוגיה תרכוש את החברה הישראלית
סיסקו מנהלת מגעים לרכישת חברת הסייבר הישראלית אסטריקס סקיוריטי תמורת 250–350 מיליון דולר. החברה מפתחת פתרונות לניהול ואבטחת זהויות לא אנושיות וסוכני AI, וגייסה עד כה כ-90 מיליון דולר
חברת סיסקו מנהלת מגעים לרכישת חברת הסייבר הישראלית אסטריקס סקיוריטי תמורת סכום שמוערך בין 250 ל־350 מיליון דולר. המגעים דווחו על ידי אתר הטכנולוגיה The Information.
אסטריקס הוקמה ב־2021 על ידי אלון ג'קסון ועידן גור, בוגרי 8200 ותכנית חבצלות. החברה מפתחת פלטפורמה לארגונים שמטרתה לנהל, לנטר ולאבטח זהויות לא אנושיות, כולל סוכני בינה מלאכותית, אפליקציות צד שלישי וחיבורים בין מערכות ארגוניות.
על פי הדיווחים, עד כה גייסה החברה כ־90 מיליון דולר. סבב הגיוס האחרון, שנערך ב־2024, שיקף לחברה שווי של כ־200 מיליון דולר. אחת המשקיעות הבולטות היא קרן אנתולוגי, שותפות בין מנלו ונצ'רס לבין חברת הבינה המלאכותית אנתרופיק. משקיעים נוספים כוללים את Workday Ventures, Bessemer Venture Partners, CRV ו־F2 Venture Capital.
הפלטפורמה של אסטריקס מאפשרת לארגונים לזהות ולנהל גישה והרשאות של זהויות שאינן אנושיות למערכות קריטיות. המערכת מזהה דפוסי גישה חריגים, חיבורים לא מבוקרים וסיכוני אבטחה הנובעים מאינטגרציות בין מערכות שונות, ובכך מסייעת למנוע דליפות מידע וניצול לרעה של הרשאות.
עוד ב-
המגעים לרכישה מתקיימים על רקע הגידול המהיר בשימוש בסוכני בינה מלאכותית בארגונים והחששות הגוברים סביב אבטחתם. אם תיחתם העסקה, היא צפויה להיות אחת העסקאות הבולטות בתחום אבטחת הזהויות הלא אנושיות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



