השוק

ביו דבש הגישה בקשה לפטנט בארה"ב לדבש תעשייתי

בקשת הפטנט היא לדבש בעל ערך גליקמי נמוך שמיועד בין הייתר לתעשייה ונחשב לבעל ערכים סוכרתיים נמוכים יותר מהדבש הרגיל; הבקשה שהגישה החברה היא בקשה שישית לפטנטים שהגישה החברה בארה"ב ומיועדים להגן על תהליכי הייצור של הדבש המתורבת
ניצן כהן | 
אופיר דבש (צילום דורון לצטר)
חברת הפודטק ביו דבש שנחשבת לאחת החברות המעניינות בענף בישראל הגישה בקשה לרישום פטנט בארה"ב על דבש בעל ערך גליקמי נמוך המיועד בין היתר לתעשיה. בקשת הפטנט היא לדבש שנחשב לבעל ערכים סוכרתיים נמוכים יותר ולכן ניתן יהיה להשתמש בו לתעשיה.
הבקשה שהגישה החברה היא למעשה הבקשה השישית לרישום פטנט אותה מגישה החברה, לצד שלוש בקשות מקדמיות (פרוביזוריות) שהוגשו בארה"ב ולשתי בקשות פטנט בינלאומיות (בקשות PCT).
 
ההשראה לפיתוח דבש מתורבת בעל ערך גליקמי נמוך מבוססת על דבש נדיר הקיים בטבע, המיוצר על ידי דבורים ״חסרות עוקץ״. דבש דבורים ״חסרות עוקץ״ נחשב לדבש יקר המכיל סוכר נדיר שלא נמצא כמרכיב עיקרי באף מזון אחר, והינו בעל ערך גליקמי נמוך יותר בהשוואה לדבש רגיל ונחשב לבריא יותר.
מדד גליקמי מדרג מזונות לפי מידת השפעתם על רמות הסוכר בדם, כך שמזון המתפרק במהירות ומעלה באופן חד את רמת הסוכר בדם מקבל ערך גבוה, ומזון שמתפרק באיטיות ומעלה את רמת הסוכר בדם ברמה מתונה, מקבל ערך נמוך.
המדד הגליקמי מסייע על שמירת תזונה נכונה ומאוזנת, והוא בעל חשיבות מיוחדת לחולי סכרת שצריכים לשמור על רמות סוכר קבועות ולהימנע מעליות וירידות חדות. המדד גם בעל ערך רב לאנשים שמעוניינים לשמור על המשקל שלהם, שכן מזון בעל ערך גליקמי גבוה נעלם מהר מהגוף ותחושת הרעב חוזרת במהירות.
בחברה אומרים שהדבש שהם מייצרים מחזיק במספר יתרונות כשבהתאם למחקרים שנערכו ופורסמו, נמצא שדבש מדבורים ״חסרות עוקץ״ הינו בעל ערך גליקמי נמוך ועשיר בטריהלולוזה, שהינו מרכיב תזונתי בעלי ערך בריאותי משמעותי.
הדבש בעל ערך גליקמי נמוך מיוצר בטבע בכמויות קטנות מאוד. יכולת ייצור הדבש של דבורים חסרות עוקץ היא פחותה יותר באופן משמעותי (1-5 ק״ג לשנה), בהשוואה ליכולת ייצור הדבש של דבורת הדבש (כ-35 ק״ג לשנה), ולכן דבש בעל ערך גליקמי נמוך הינו יקר יותר. ייצור דבש דבורים "חסרות עוקץ" מתורבת ימצב את החברה כחלוצה, ועשוי, להערכת החברה, להיות רציף, זול יותר, לפי דרישה וללא תלות בעונות השנה.
בשיטת הייצור פרי פיתוחה של החברה, הדבש המיוצר לא יכיל שאריות של חומרי הדברה, רעלנים ואנטיביוטיקה.
כזכור, ביו דבש מפתחת תהליך תעשייתי לייצור דבש מתורבת, בתנאי מעבדה, באמצעות שימוש בנקטר וצוף טבעי. דבש מתורבת מצוף הוא מוצר ייחודי וראשון מסוגו בקנה מידה עולמי, הטומן בחובו יתרונות רבים, בהם היותו נקי מאנטיביוטיקה, חומרי הדברה ורעלנים, מניעה של פגיעה בדבורים והפסקת ניצולן וייצור לפי דרישה וללא תלות בעונות השנה, פריחה ושינויי אקלים.
בשלב זה, החברה מתמקדת בפיתוח "קיבת דבורה מלאכותית", אשר תחקה את הפעילות האנזימתית ואת התנאים הספציפיים המתרחשים בקיבת הדבורה בטבע. בנוסף, החברה עובדת על פיתוח שיטות מיצוי נקטר (צוף) טבעי, על מנת להגדיל את יכולת תפוקת הדבש והפיכת התהליך לתהליך יעיל, מהיר וזול.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה