השוק

אילון מאסק חושף: זה התחום שיניב 80% מהכנסות טסלה

על רקע החולשה במכירות הרכבים בחברה של מאסק, המיליארדר חשף בפוסט ברשת X את התחום הבא עליו הוא בונה בעתיד - והוא בכלל לא קשור לרכבים
רוי שיינמן | 
אילון מאסק (צילום shutterstock)
טסלה היא החברה הגדולה ביותר של המיליארדר אילון מאסק, לו גם יש פעילויות משמעותיות נוספות כמו למשל פעילות החלל דרך חברת ספייס X. דרך טסלה הוביל מאסק את מהפכת הרכב החשמלי, ובימים האלה הוא גם מקדם את מהפכת הנהיגה האוטונומית, דרך פעילות הרובוטקסי של החברה שכבר החלה לפעול במספר מוקדים בארה"ב.
אלא שפעילות הרכב של טסלה חלשה בתקופה האחרונה. החברה מתקשה להתמודד עם העלויות ועם המתחרות הסיניות שמוכרות רכבים במחירים זולים בהרבה. בחודש יולי למשל המכירות של טסלה באירופה עמדו על רק 8,837 רכבים, ירידה של 40% לעומת השנה שעברה, וגם בהודו - היעד החדש אליו נכנסה טסלה - היא מאכזבת בגדול.
אלא שכפי שנראה, מאסק בכלל לא בונה על פעילות הרכב כזו שתוביל את החברה קדימה גם בשנים הבאות - בתגובה לפוסט ברשת החברתית X (שנמצאת בבעלותו) חשף מאסק כי 80% מהכנסות טסלה בעתיד בכלל יגיעו מפרויקט Optimus, שכולל פיתוח ובעתיד גם מכירה של רובוטים אנושיים.
התחזית הזו מתיישבת עם התבטאויות קודמות של מאסק, שציין בעבר כי הרובוטים האנושיים יהפכו את טסלה לחברה עם שווי שוק של כ-25 טריליון דולר - פי 25 משווי השוק של החברה היום.
"טסלה היא החברה הטובה בעולם בכל הנוגע ל-AI במרחב הפיזי, ובפער גדול", ציין מאסק בשיחת הועידה של טסלה ברבעון השני.
אבל בינתיים, טסלה מפגרת מאחור בתחומים האלו: בתחום הרכבים האוטונומיים טסלה רק לאחרונה החלה לפעול בטקסס ובסן פרנסיסקו, בעוד ווימו של גוגל כבר פועלת זמן מה במספר מוקדים בארה"ב ואפילו לבאידו הסינית יש רכבים על הכביש בסין.
וגם בתחום הרובוטים האנושיים טסלה מתמודדת עם תחרות לא פשוטה, כמו למשל יוניטרי הסינית שכבר זכתה במספר תחרויות, וגם חברות אמריקאיות כמו בוסטון דיינמיקס, אג'יליטי רובוטיקס, אפטרוניקס, 1X ופיגר.
בינתיים, הפיתוח של הרובוט חטף מכה כשמילאן קובאץ', מי שהיה אחראי על החטיבה בחברה, החליט לעזוב אחרי כ-9 שנים. ועדיין, מאסק ציין מוקדם יותר השנה כי הוא צופה שטסלה תייצר כ-5,000 רובוטים במפעל שלה בארה"ב עד סוף השנה הנוכחית.
הרובוטים האנושיים הם אחד מהתחומים המעניינים יותר אליו הבינה המלאכותית מתפתחת. מאסק שואף להיות בחוד החנית גם כאן, בדומה לתרומה שלו לתחום הרכב החשמלי והנהיגה האוטונומית, אך עד שהחזון יתממש מאסק ייאלץ להתמודד עם נתוני מסירות חלשים ותחרות שרק הולכת וגוברת.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה