השוק
לקראת פתיחת המסחר בבורסה ומה צפוי בהחלטת הריבית?
מה קרה בדוחות של מיטרוניקס, איך חוזרות המניות הדואליות מוול סטריט, מה צופים הכלכלנים לקראת החלטת הריבית ואיך זה ישפיע על המסחר?
המסחר בבורסה יתנהל היום בצל הציפייה להחלטת הריבית של בנק ישראל בשעה ארבע אחר הצהריים. התחזיות של הכלכלנים חלוקות לגבי האם תהיה הורדה או לא, במיוחד אחרי נתוני האינפלציה שפורסמו בשבוע שעבר. השאלה הגדולה: איך זה ישפיע על הבורסה ובכלל - על הכלכלה שלנו?
בשורה התחתונה, רוב הכלכלנים צופים הורדה אחת מבין שתי ההחלטות הבאות. אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות מיטב, צופה כי ההורדה תהיה בהחלטה הבאה, במיוחד אם תימשך מגמת ההתמתנות באינפלציה שעמדה על 3.1% ביולי לעומת 3.3% ביוני, לצד האטה בפעילות העסקית והמשך הלחימה.
נתוני הצמיחה שפורסמו השבוע היו חלשים מהצפוי והראו שהמשק הישראלי התכווץ ב-3.5% ברבעון השני לעומת הרבעון הראשון. זה בעיקר בגלל המלחמה עם איראן בסוף יוני ובנק ישראל צפה שהיא תשפיע על התוצר, אך ייתכן ולאור הנתונים הוא אכן יחליט לחכות עם ההורדה להחלטה הבאה.
ומה עוד קורה בשוק? אתמול בשעות הערב דיווחה מיטרוניקס על תוצאותיה לרבעון השני של השנה: חברת הרובוטים לניקוי בריכות מקיבוץ יזרעאל עדיין מנסה להתאושש מהנפילה הממושכת מאז היציאה מהקורונה, והדוחות שפורסמו אתמול לא היו מעודדים במיוחד, כשהחברה פספסה את התחזית של עצמה והכניסה ברבעון 514.8 מיליון שקל, לעומת תחזית של בין 530-560 מיליון שקל.
עם זאת, התחזית לרבעון השלישי צופה צמיחה בהכנסות, ולצד הדוחות מנכ"ל החברה ב-3.5 השנים האחרונות, שרון גולדנברג, הודיע על כוונתו לעזוב. לאור העובדה שגולדנברג כשל בתפקידו - המניה צללה ב-93% מאז מונה לתפקיד - ייתכן שההודעה תשפיע לחיוב על כיוון המניה.
המניות הדואליות חוזרות מוול סטריט עם פער ארביטראז' שלילי של כ-0.5% אחרי ירידות של עד 1.5% במדדי וול סטריט בהובלת הנאסד"ק. טבע צפויה לרדת היום בכ-3%, טאואר בכ-2.5%, תאת ב-4%, אודיוקודס בכ-3.5% ובריינסווי בכ-3%.
עוד ב-
המדדים באסיה בינתיים במגמה שלילית: מדד ההאנג סאנג יורד ב-0.6%, הניקיי ב-1.6% ומדד שנגחאי ב-0.1%, כשגם הניפטי ההודי יורד ב-0.1% והקוספי הקוריאני ב-1.5%.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



