השוק

קבוצת אפקון חתמה על הסכם עם ספרד. כמה תרוויח מהמהלך?

קבוצת אפקון חתמה על הסכם לגידור מחירי חשמל בפרויקט בספרד, כאשר לפי הערכות השלמת הפרויקט תתרחש עד לסוף הרבעון השני של שנת 2026
מערכת ice | 
דוד הראלי (צילום יחצ, shutterstock)
קבוצת "אפקון" הודיעה היום (רביעי) על חתימת הסכם לגידור מחירי החשמל (FPPA) עבור פרויקט סולארי חדש שהיא מקימה בימים אלה בספרד. ההסכם נחתם עם חברת "אנרגיה ירוקה גלובלית", והוא נועד לקבוע מראש את מחיר החשמל שיימכר במשך עשר שנים, כ-71 ג'יגה וואט שעה לשנה, שהם כ-60 אחוזים מתפוקת הפרויקט.
ההכנסות החוזיות מההסכם מוערכות בכ-21 מיליון אירו. בנוסף, צפויות הכנסות נוספות ממכירת חשמל בשוק הפתוח וממכירת תעודות ירוקות. ההסכם גם צפוי לסייע בגיוס מימון בנקאי בספרד לצורך המשך הקמת הפרויקט, שמתוכנן להסתיים עד סוף הרבעון השני של שנת 2026.
הקבוצה מחזיקה כיום 2 חוות סולאריות פעילות שמחוברות לרשת החשמל בפולין בהיקף מצרפי של כ-60 מגה וואט ופרויקט של טורבינות רוח בהיקף מצרפי של כ-21 מגה וואט המחובר לרשת החשמל בישראל.
מנכ"ל הקבוצה, דודי הראלי, אמר: "בהמשך לפרויקטים המוצלחים בפולין החתימה על הסכם FPPA בפרויקט בספרד מחזקת את מעמדנו כקבוצה מובילה בתחום האנרגיות המתחדשות, ומסמנת אבן דרך חשובה נוספת בביסוס אסטרטגיית הצמיחה שלנו בשווקים בינלאומיים נוספים. אנו ממשיכים לאתר, לפתח ולממש הזדמנויות עסקיות בשווקים המפותחים, תוך מתן מענה לצרכים ההולכים וגדלים לאנרגיה נקייה ובת קיימא".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה