דיגיטל וטק
הנמיכו ציפיות: ייתכן שאייפון 13 לא יושק לעולם
על פי גורמים פנימיים, באפל מתכננים להשיק גרסת S לאייפון 12 בהמשך השנה ולדלג ישר לאייפון 14. הסיבה: אנשים פוחדים מהמספר 13
השמועות על מאפייניו הצפויים של אייפון 13 מבית אפל הולכות ומצטברות מדי יום, אבל האמת היא שכלל לא בטוח שמכשיר כזה יושק אי פעם. מידע שמסרו מהנדסים בכירים בחברה לאתר "בלומברג", בכל אופן, עולה האפשרות הסבירה כי אפל תדלג מאייפון 12 - המכשיר העדכני שלה - הישר לאייפון 14 בשנת 2022. בהמשך השנה, על פי אותם גורמים פנימיים, החברה תשיק את אייפון 12S, שיציע שדרוגים מועטים יחסית למהדורה המקורית.
השקת מכשיר משודרג לאותה מהדורה היא לא ממש פרקטיקה חדשה באפל: בשנת 2015 החברה השיקה את אייפון 6S בהמשך לאייפון 6 שהושק שנה קודם לכן, ובשנת 2018 היא השיקה את אייפון XS - שדרוג לאייפון X מ-2017. אייפון X, אגב, הוא למעשה אייפון 10 (ה-10 נכתב בספרות רומיות כדי לציין עשור להולדת האייפון). אפל השיקה אותו אחרי אייפון 8S, תוך שהיא מדלגת על אייפון 9 ומשיקה במקומו מכשיר מדגם ביניים (ה-SE).
הסיבה לדילוג הקודם הייתה רענון עיצובי משמעותי: אייפון X היה הראשון שהושק ללא כפתור בית פיזי. ככל הנראה גם הסיבה לדילוג הקרוב, מאייפון 12 ל-14, היא רמז לחידוש מהותי - כלל הנראה אייפון מתקפל ראשון - אבל ייתכן שמעורבים בהחלטה הזאת גם שיקולים שמקורם בתחום המיסטיקה.
על פי כמה מהדיווחים, באפל חוששים מהקישור של המספר 13 עם מזל רע בקרב האוכלוסייה הנוצרית - חשש הנתמך בעדויות רבות של סוחרים ויצרנים שנתקלים בקושי למכור פריטים, ובעיקר נכסים, עם המספר הנחמד הזה, המסמל ביהדות את 13 מידות הרחמים שבהן מתגלה הקדוש ברוך הוא, וכמובן, את גיל בר המצווה. בספרות הפסיכיאטרית אפילו קיים שם לחשש מפני המספר 13 - טריסקיידקפוביה.
בקיצור, מדובר בשיקול רציני עבור אפל. יש לציין כי על גרסת מערכת ההפעלה IOS 13 היא לא ויתרה, אבל כאן מדובר בהחלטה ריסקית הרבה יותר, שכן מכירות האייפונים מהוות כ-50% מסך הכנסותיה של ענקית הדיגיטל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


