כסף וצרכנות

השביתה בבנק הפועלים מחריפה: אלו השירותים שישביתו העובדים מחר

יום שלישי ברציפות להחרפת המאבק בבנק הפועלים: מחר יושבתו כל סניפי איזור השרון, ובנוסף יושבתו גם חטיבת ניהול סיכונים, החטיבה המשפטית והחטיבה הפיננסית
מערכת ice |  1
שביתה בבנק הפועלים-אילוסטרציה (צילום shutterstock, אביב גוטליב)
סכסוך העבודה בבנק הפועלים נמשך ומחר (רביעי) תתקיים שביתה נוספת ביוזמת ארגון העובדים במסגרת המאבק מול הנהלת הבנק. מחר תושבת כל הפעילות בסניפי אזור השרון – בהם רמת השרון, הרצליה, רעננה, הוד השרון, כפר סבא, נתניה, קדימה, כפר יונה, זיכרון יעקב, חדרה, קרע, אום אל פחם, קלנסווה, טייבה, טירה, באקה אל גרביה, אור עקיבא, פרדס חנה, יקנעם, נשר וקריית טבעון.
בנוסף לשביתת הסניפים יושבתו גם חטיבת ניהול סיכונים החטיבה המשפטית והחטיבה הפיננסית. מדובר ביום השלישי ברציפות שבו ננקטים צעדי מחאה לאחר השביתות שהתקיימו אתמול והיום.
העובדים מוחים על מה שהם מגדירים התנהלות חד צדדית של הנהלת הבנק שמקדמת תוכנית קיצוצים נרחבת, על אף רווחי העתק במיליארדים שרושם הבנק לטענתם. ארגון העובדים זועם על המהלך הכולל ביטול של כ־770 תקנים באמצעות אי איוש ואיחוד משרות וכן ניוד כפוי של מאות עובדים תוך פגיעה בשכרם ובאופק הקידום שלהם.

רוני גרפונקל, יו"ר ארגון עובדי בנק הפועלים. צילום: ענבל מרמרי
העובדים טוענים כי הצעדים נעשים בזמן שהם מתמודדים עם עומסי עבודה חריגים הנובעים מיישום תוכניות קודמות לקיצוץ מצבת כוח האדם בשנים האחרונות. לפי הודעת הארגון, מדובר בהחרפה של מאבק שמטרתו לשמור על תנאי העובדים ועל רמת השירות ללקוחות.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כל הכבוד להסתדרות שנותנת גב לעובדים מול הנהלה אטומה (ל"ת)
    ישראל 10/2025/21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור