משפט

חברת הענק פושטת רגל: כל סניפי המסעדה יסגרו, עליית שכר המינימום הכבידה

חברת Friendly Franchisees Corp, המפעילה עשרות סניפים בקליפורניה, נקלעה למשבר פיננסי בשל עליית שכר המינימום ל-20 דולר בשעה, מחירי המזון המאמירים והחובות המצטברים, וכעת היא פועלת לארגון מחדש תחת הגנת בית המשפט
מערכת ice |  4
עסקים סגורים-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
חברת Friendly Franchisees Corp (FFC), זכיינית גדולה של רשת ההמבורגרים Carl's Jr, הגישה השבוע בקשה רשמית להגנה מפני נושים תחת "צ'אפטר 11" (Chapter 11) בבית המשפט בלוס אנג'לס. החברה, המפעילה כ-33 סניפים ברחבי קליפורניה, בעיקר באזור ה"סנטרל ואלי", דיווחה במסמכיה על חובות והתחייבויות כספיות הנאמדים בטווח של בין 10 ל-50 מיליון דולרים.
לפי הדיווח, המשבר הכלכלי שאליו נקלעה החברה נובע משילוב של מספר גורמים מאתגרים שהכבידו על רווחיותה. הגורם המרכזי שצוין הוא החקיקה החדשה בקליפורניה שהעלתה את שכר המינימום לעובדי ענף המזון המהיר ל-20 דולר בשעה. לצד זאת, החברה התמודדה עם זינוק במחירי חומרי הגלם והמזון, וכן עם שינויים מתמשכים בהרגלי הצריכה של הלקוחות מאז תקופת הפנדמיה, שהובילו לירידה בתנועת הקונים.
במסגרת הליך פשיטת הרגל, FFC מתכוונת לבצע רה-ארגון מקיף הכולל בחינה מחדש של חוזי השכירות וסגירת מיקומים שאינם רווחיים. למרות הפנייה לבית המשפט, בכוונת החברה להמשיך להפעיל את מרבית סניפיה כרגיל במהלך התהליך.
היא אף קיבלה אישור למימון זמני שיאפשר לה להמשיך לשלם שכר לעובדיה ולעמוד בהתחייבויותיה לספקים. מקרה זה משקף מגמה רחבה יותר בארה"ב, שבה מפעילים נוספים בענף המזון המהיר נאלצים לפנות להליכי חדלות פירעון בשל הלחצים האינפלציוניים הכבדים.
 
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    מה זה קשור לנו
    בני 04/2026/11
    הגב לתגובה זו
    0 2
    יש להם סניפים בארץ ?
    סגור
  • 3.
    ארה"ב ורשת ההמבורגרים
    אלה 04/2026/11
    הגב לתגובה זו
    0 1
    לא מתביישים להתלונן על עליית שכר המינימום!! האמריקאים המיתו על העולם את אסון העבדות המודרנית שנקראת שכר מינימום, שביבי והליכוד מנהיגים בישראל.. בגיל פנסיה האנשים האלה יהיו עניים מרודים שלא יוכלו לקנות תרופות ויצטרכו להחליט אם לאכול או תרופות. ובעתיד הרחוק יותר, ילדיהם יהיו הומלסים!! כי עם משכורות מינימום עלובות כאלה, הם לא יוכל לקנותו דירה ובגיל מבוגר אנשים לא יוכלו לעבוד מפאת הגיל ומחלות גיל וכך אנו תודות לביבי, ולעדר מצביעיו מוליכים את המדינה למדינת הומלסים, כמו בארה"ב.
    סגור
  • 2.
    יחיא ההבדל הדק
    חמימו 04/2026/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בול כמו הישראל השכר המינימום. עובד 10 שעות מקבל בקושי 350₪. תעבוד בחול תקהל קרוב ל700₪. ממש כפול.
    סגור
  • 1.
    אז רק בישרhell רשתות המבורגר נמכרות במיליונים..... צא
    שמפו 04/2026/10
    הגב לתגובה זו
    1 1
    ולמד מ"תרבות" הקולינריה הישראלית. ??
    סגור