תיירות

החברה האירופאית בבשורה משמחת: תחזור כבר בימים הקרובים לטוס לנתב"ג

חברת התעופה הצ'כית תחדש את הקו היומי מנתב"ג לפראג באפריל 2026, למרות שהמלצת הבטיחות האירופית טרם הוסרה רשמית
מערכת ice | 
מטוס סמארטווינגס (צילום יוסי אלוני, פלאש 90)
ענף התעופה הישראלי ממשיך להראות סימני התאוששות משמעותיים עם הצטרפותה של שחקנית אירופית נוספת למפת הטיסות הישירה. חברת התעופה הצ'כית Smartwings הכריזה על חידוש פעילותה בקו המבוקש שבין תל אביב לפראג, צעד שמגיע לאחר ההודעה על חזרתן של חברות בולטות אחרות כמו Blue Bird היוונית אשר בבעלות ישראלית, Wizz Air ההונגרית ו-Etihad מאמירויות המפרץ. על פי הודעת החברה, הקו הסדיר לבירת צ'כיה צפוי להתחדש ביום רביעי, ה-15 באפריל 2026, כאשר הטיסות יתקיימו בתדירות יומית.
החלטתה של החברה הצ'כית לשוב לנמל התעופה בן גוריון מעוררת עניין מיוחד, שכן היא מתבצעת עוד בטרם הוסרה באופן רשמי המלצת רשות הבטיחות התעופתית האירופית (EASA) בנוגע לטיסות לאזור. בהתייחסות לסוגיה זו, נמסר מהחברה כי "החברה עוקבת מקרוב אחר מצב הביטחון בישראל ועוקבת אחר ההמלצות הרשמיות של הרשויות הרלוונטיות. בטיחות הטיסה היא בראש סדר העדיפויות שלנו". הצהרה זו נועדה להרגיע את קהל הנוסעים ולהדגיש כי החזרה מתבצעת תחת בקרה קפדנית על המצב הביטחוני בשטח.
נקודה מעניינת נוספת נוגעת לשינויים המבניים שעברה החברה לאחרונה. למרות ש-Smartwings נרכשה בתקופה האחרונה על ידי ענקית הלואו-קוסט הטורקית Pegasus, נראה כי לשינוי הבעלות אין השפעה מעשית על לוח הטיסות או על המחויבות של החברה לקו הישראלי בנקודת הזמן הנוכחית. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה