כסף וצרכנות
משפחתה של רותם סלע מאוכזבת? הרווח הנקי של קסטרו מצטמק
אחרי רבעון של צמיחה בהכנסות ונסיגה חדה בשורת הרווח, קסטרו-הודיס מגלה שהחזית העסקית מגיבה אחרת מהתחזיות. מתחת למספרים – מתיחות בין אסטרטגיה להוצאה
קבוצת קסטרו-הודיס פרסמה הבוקר (רביעי) את הדו"ח הרבעוני שלה לבורסה והיא מדווחת על הכנסות של 470.6 מיליון שקל. הרווח הנקי ברבעון הראשון של 2025 עמד על כ-138 אלף שקל בלבד, לעומת כ-3.9 מיליון שרל ברבעון המקביל אשתקד.
לפי הדו"ח אותו מפרסמת הבוקר קבוצת קסטרו הודיס, חלה צמיחה של כ-8.3% בהכנסות ברבעון הראשון, שהסתכמו כאמור בכ-470.6 מיליון שקל, לעומת כ-434.6 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.
המכירות בחנויות הזהות של הקבוצה – חנויות שפעלו גם ברבעון המקביל – גדלו בכ-6.9% והסתכמו בכ-418.8 מיליון שקל, לעומת כ-391.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח התפעולי ברבעון הראשון הסתכם בכ-20 מיליון ש"ח, לעומת כ-20.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה.
הקבוצה מדווחת על נזילות גבוהה. נכון ל-31 במרץ 2025, יתרות המזומנים ושווי המזומנים עמדו על כ-116.2 מיליון שקל, ולצד זאת רשמה הקבוצה עודף מזומנים על פני החוב הפיננסי בסך של כ-58.6 מיליון שקל.
הרווח התפעולי ברבעון הראשון לשנת 2025 הסתכם כאמור בכ-20 מיליון שקל לעומת כ-20.8 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2024. השינוי מוסבר בעלייה ברווחיות תחומי אופנת ההלבשה ואביזרי האופנה, מול ירידה ברווחיות תחום הקוסמטיקה והטיפוח. זאת למרות הפסד של כ-5.9 מיליון שקל תחת סעיף "אחרים לא מיוחסים", שנבע בעיקר מהוצאות תפעוליות הקשורות בהחדרת מותג איב רושה לשוק האמריקאי ומהשקעה במכירות אונליין ובמכירה סיטונאית. בנטרול סעיף זה, הרווח התפעולי עלה בכ-25% והסתכם בכ-25.9 מיליון ש"ח, לעומת כ-20.7 מיליון שקל ברבעון המקביל.
לאחר השלמת הנפקת אורבניקה, חולק לבעלי המניות של אורבניקה והודיס דיבידנד בסך כולל של 200 מיליון שקל, בהתאם להחלטות הדירקטוריונים של שתי החברות מה-23 בפברואר 2025. נכון למועד זה, יתרות המזומנים ושווי המזומנים של הקבוצה עומדות על כ-516.7 מיליון שקל.
מנכ"ל הקבוצה, יאיר אוחיון, מסר כי "תוצאות הרבעון הראשון משקפות את הביקוש למותגי הקבוצה, עם עלייה של כ-6.9% במכירות החנויות הזהות. תחומי ההלבשה והאביזרים המשיכו להפגין חוסן עם גידול בהכנסות וברווחיות, בעיקר בזכות עלייה במכירות. גם תחום הקוסמטיקה ממשיך להתרחב – מאז תחילת השנה נפתחו שלוש חנויות חדשות של קיקו מילאנו".
עוד ב-
במהלך הרבעון הראשון נפתחו חנויות חדשות של הודיס, קסטרו, קרולינה למקה וטופ טן במתחם ביג גלילות. רשת אורבניקה פתחה מאז תחילת השנה שלוש חנויות חדשות, וצפויות להיפתח עוד ארבע חנויות עד סוף השנה. רשת הודיס פתחה שלוש חנויות נוספות, והסבה חנות אחת לקונספט החדש.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.הבעל ש/ל רותם סלע הפחות מוצלח בין האחים. (ל"ת)מייה 05/2025/28הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.שיורידו מחירים בקסטרוסימה 05/2025/28הגב לתגובה זו0 0יקרנים מאודסגור



