טלוויזיה

גיא לרר והצינור ותביעת המיליונים: זו הפשרה מול החברה להגנת הטבע

תהליך של גישור ארוך במיוחד, בהמלצת בית המשפט, הביא לכך שהתכנית של גיא לרר פרסמה הבהרה בפני החברה להגנת הטבע שתבעה אותה ב-2022 במיליונים על תחקיר נגדה: "אם מישהו הבין כך מהכתבות, אנחנו מבהירים כעת שלא הייתה שום כוונה כזו"
כפיר אדר |  1
הצינור והחברה להגנת הטבע (צילום מיכה לובטון)
קצת יותר משנתיים וחצי אחרי תביעת הענק שהגישה החברה להגנת הטבע נגד תכנית 'הצינור' של גיא לרר ברשת 13 ותהליך של גישור ארוך במיוחד, בהמלצת בית המשפט, פרסמה "הצינור" הבהרה חד משמעית, ודיוקים חשובים בכל הקשור לכתבה שפורסמה במרץ 2022. בתוך כך, החברה להגנת הטבע נאלצה למשוך את התביעה ללא כל פיצוי.
בהבהרה של תכנית הצינור נכתב: "ביום 28 למרץ 2022  וביום 30 למרץ 2022, שידרנו כתבות, שעסקו בפרויקט לקידום דיג בר-קיימא ושמורות ימיות, שבוצע על-ידי החברה להגנת הטבע, והעלינו את האפשרות, שלפיה בפרויקט הדיג, שירתה החברה להגנת הטבע – אולי אפילו ללא ידיעתה – את האינטרסים של תעשיית הגז. בנוגע לכך, כגוף תקשורת רציני, המכבד את עצמו ואת ציבור הצופים, אנחנו רואים חובה לעצמנו לעדכן ולהביא את הדברים על דיוקם ועל תיקונם".
 

בצינור ציינו: "1. בכתבות לא הייתה כל כוונה לקבוע, שהחברה להגנת הטבע שירתה אינטרסים זרים בכלל, או אינטרסים של תעשיית הגז בפרט. אם מישהו הבין כך מהכתבות, אנחנו מבהירים כעת שלא הייתה שום כוונה כזו. 2. החברה להגנת הטבע ו/או קמפיין הים והדיג, שהובילה החברה להגנת הטבע, פעלו בהתאם לשיקולים סביבתיים בלבד, ולא נועדו לשרת, בשום אופן, את האינטרסים של תעשיית הגז, והחברה להגנת הטבע לא קיבלה ממנה כסף או טובות הנאה".

כמו כן: "3. מן הראוי להבהיר עוד, שהקמפיין שנוהל על-ידי החברה להגנת הטבע, נועד להכנסתם של תיקונים חשובים בתקנות הדיג, לצורכי שמירת הטבע, תוך התבססות על ידע מדעי, ולא נועד לשמש נגד ציבור הדייגים ולהכפשתם. 4. אנחנו רואים בפעילות החברה להגנת הטבע – לרבות בנוגע לקידום מדיניות דיג בת-קיימא ובנוגע להקמת שמורות ימיות, במרחב הימי של ישראל – פעילות מבורכת".
כזכור,  כתב התביעה, אשר הוגש באמצעות עוה"ד אמיר טיטונוביץ ואפרת עקל אזולאי, עוסק ב-"תחקיר", ששודר לראשונה בתוכנית "הצינור", בחודש מרץ 2022, ושבו נטען, כי את פעילותה לקידום רפורמה בממשק הדיג בים התיכון, ניהלה החברה להגנת הטבע, "נגד הדייגים בישראל, בשליחותן ובמימונן של חברות הגז, אשר לדבריהם, הן הנהנות העיקריות מן התקנות", ל כתב התביעה.
על פי הנאמר בפרסום, את החומרים ששימשו כבסיס לפרסום ב - "צינור", העבירו לידי מערכת התוכנית, איגוד הדייגים בישראל. מיד לאחר פרסום התוכנית, פתחו הדייגים במסע הכפשות בשלל כלי תקשורת וברשתות החברתיות, והדהדו וחזרו על המסרים המרכזיים שלו, בקמפיין מתוזמר ומתוכנן. ולכן, גם איגוד הדייגים, היו"ר שלו והדובר שלו, שהובילו את הפרסומים המכפישים נגד החברה להגנת הטבע, בתקשורת, נתבעים בתביעה.
עוד נטען בכתב התביעה, כי "אף שנטל ההוכחה כלל אינו מוטל על כתפיה, רואה החברה להגנת הטבע, להצהיר, להדגיש ולהבהיר, באופן מפורש ושאינו מתפרש לשני פנים: המאבק הצודק אכן היה ראוי ונכון, והחברה להגנת הטבע ניהלה אותו, מצדה, בתום לב מוחלט, מתוך רצון למלא אחר המטרה החשובה, ושלא בשליחותו או במימונו של בעל אינטרס אחר כלשהו, לא במישרין ולא בעקיפין. המאבק הצודק, מומן על ידי קרן 'יד הנדיב', וזאת אך ורק בשל החשיבות, הסביבתית והציבורית, שהיא מייחסת למניעת נזקי הדיג".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חליפה לא הופכת תכנית סרטוני יוטיוב לתכנית תחקירים. (ל"ת)
    ביקורת בונה 12/2024/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור