TOP 5

5 טיפים שיעזרו לכם לצלוח את החורף בבטחה

איזה אמצעי חימום הכי בטוח? מדוע אסור להלביש לילדים מעיל ברכב? מה הטמפרטורה המומלצת בחדר ולמה יותר ילדים נכווים בחורף? המומחים עם התשובות שכל הורה חייב לדעת

מערכת ice | 
רכבים בחורף (צילום PIXABAY)
אחרי חודש שהגשם הגיע לביקורים קצרים בלבד, נראה שהחורף כבר כאן כדי להישאר וזה הזמן להכיר את הנחיות הבטיחות לחורף בטוח של ארגון בטרם.
חמישה כללים לחורף בטוח:
חימום בטוח - מעדיפים אמצעי חימום שאינם כוללים מקור להט. מזגן ורדיאטור הם אמצעי החימום הבטוחים ביותר. לעומתם, השימוש בתנור ספירלה, מפזר חום, תנור גז וקמין  מעלה את הסיכון לשריפה. 
מוודאים שאמצעי החימום תקין ועומד בתקן ישראלי, אמריקאי או אירופאי. את אמצעי החימום מחברים ישירות לשקע שבקיר, מאחר ואמצעי חימום צורכים הרבה חשמל ופעמים רבות מפצלים וכבל מאריך אינם עומדים בעומס ועלולים לגרום לקצר ולשריפות. מרחיקים מאמצעי החימום אביזרים דליקים כמו בגדים ורהיטים. בזמן השימוש באמצעי חימום משאירים חלון פתוח לאוורור.
שינה בטוחה - הטמפרטורה המומלצת בחדרי ילדים היא 22 מעלות ובכל מקרה לא יותר מ-24 מעלות. אצל תינוקות מנגנון ויסות החום אינו מפותח מספיק, וכתוצאה מכך חימום יתר עלול לגרום למוות פתאומי בשינה, המכונה מוותר בעריסה. 

שמיכות עבות עלולות לגרום לחנק ולכן אנו ממליצים להשתמש בשק שינה לתינוקות או בשמיכה דקה והדוקה ולהלביש את התינוק בהתאם. אם במגע נראה לנו שלתינוק חם מדי, מורידים לו שכבת ביגוד.
נסיעה בטוחה - מעיל? לא בנסיעה! - אסור להסיע ילדים ותינוקות במושב בטיחות כאשר הם לבושים במעיל נפוח. המעיל אינו מאפשר לרצועות להגן על הילדים כראוי ובזמן תאונה הם עלולים "להחליק" מתוך המעיל ולהיפגע קשה. אז מה עושים? לפני הכניסה לרכב מפשיטים את המעיל, מכניסים את הילד למושב וחוגרים אותו היטב. אם קר, אפשר לכסות את הילד במעיל כשהוא חגור.
עוד דבר שחשוב לזכור, בחורף מחשיך מוקדם וקשה לנהגים להבחין בהולכי הרגל. מומלץ להלביש את הילדים בבגדים בהירים ולהשתמש במחזירי אור, הן כהולכי רגל והן כרוכבים על דו גלגליים. 
שתיה חמה - מרחיקים שתייה חמה מילדים - הגורם המרכזי לכוויות ילדים הם נוזלים חמים. עורם של ילדים דק ועדין משל מבוגר ושטח הגוף שלהם קטן משלנו. לכן גם כוס תה או קפה שנשפכים על הילד עלולה לגרום לכוויה נרחבת ועמוקה, הדורשת הליך שיקום ארוך. במיוחד בחורף, מקפידים להרחיק שתייה חמה מילדים, לא שותים שתייה חמה כשהילדים על הידיים. קומקום ומיחם מניחים על השיש ומצמידים לקיר. במתקני שתייה מומלץ להתקין נעילת מים חמים. גם במקלחת חשוב לבדוק את טמפרטורת המים לפני שמכניסים את הילדים. 
הרעלות מתרופות - החורף מביא איתו מחלות שונות ומעלה אצל בני הבית את השימוש והצריכה בתרופות. חשוב לזכור להרחיק תרופות, כדורים וויטמינים מההישג ידם של הילדים. גם תרופות תמימות למראה עלולות להיות מסוכנות עבורם. חשוב להבין שילדים הם סקרנים ובוחנים את העולם דרך הפה. לכן נועלים את התרופות בארון גבוה הרחק מהישג ידם.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "מדי שנה החורף מביא אתו עלייה בתאונות ביתיות, על אף שהבית אמור להיות המקום הבטוח עבור הילדים, אנו רואים היפגעות בעיקר של כוויות מנוזלים חמים, שריפות כתוצאה מחימום לא בטוח וכן עלייה במקרים של מוות פתאומי בשינה אצל תינוקות, המוכר כמוות בעריסה. את מרבית התאונות הללו ניתן למנוע באמצעות התנהלות בטוחה והתאמת סביבה בטוחה לילדים. רק אם נקפיד על אלו נבטיח שהחורף יעבור בבטחה עבור ילדינו. אני מאחלת לכולנו חורף חם ובטוח".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה