TOP 5
אלי שרביט או רונן בר: מקפלן לצידוד בנתניהו - הכירו את ראש השב"כ הנכנס
לאחר הדחת ראש השב״כ הקודם, מונה מפקד חיל הים לשעבר אלי שרביט לתפקיד הרגיש במהלך שעורר מחלוקת – מינוי מפתיע משום ששרביט אינו מוכר לציבור הרחב

אלוף (מיל') אלי שרביט, לשעבר מפקד זרוע הים בצה״ל, מונה הבוקר, שני, לראש שירות הביטחון הכללי (שב״כ). המינוי מגיע לאחר שראש השב״כ הקודם, רונן בר, פוטר מתפקידו על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו – במהלך שעורר מחלוקת עם היועצת המשפטית לממשלה והוביל להתערבות בג״ץ.
שרביט, ששירת בצה״ל במשך 36 שנים ושימש בין היתר כמפקד חיל הים בשנים 2016–2021, נכנס לתפקיד הביטחוני הרגיש כאיש חיצוני לארגון. זו הפעם הראשונה מאז שנות התשעים שקצין צה״ל מבחוץ, ולא איש שב״כ מתוך שורות הארגון, מתמנה לראשות השירות – הקודֵם שהיה במצב דומה הוא אלוף (מיל') עמי אילון בשנת 1996.
אלו 5 דברים שלא הכרתם על אלי שרביט:
1. התגייס לחיל הים במקרה – שרביט נולד בשנת 1966 במדרשת שדה בוקר שבנגב וגדל בעיר באר שבע. הוא העיד כי כלל לא תכנן קריירה צבאית-ימית – זימון אקראי שקיבל בדואר לקורס חובלים הביא אותו להתנדב לחיל הים בשנת 1985, על אף שלא היה בעל רקע ימי או חבר במסגרת ימית כלשהי בצעירותו.
1. התגייס לחיל הים במקרה – שרביט נולד בשנת 1966 במדרשת שדה בוקר שבנגב וגדל בעיר באר שבע. הוא העיד כי כלל לא תכנן קריירה צבאית-ימית – זימון אקראי שקיבל בדואר לקורס חובלים הביא אותו להתנדב לחיל הים בשנת 1985, על אף שלא היה בעל רקע ימי או חבר במסגרת ימית כלשהי בצעירותו.
2. מבצעים חשאיים בלב ים – במהלך שירותו הוביל שרביט מבצעים יוצאי דופן לסיכול הברחות אמצעי לחימה בזירה הימית. בשנת 2009 פיקד שרביט על מבצע "ארבעת המינים", שבמסגרתו השתלטו לוחמי הקומנדו הימי על אוניית המשא "פרנקופ" שנשאה מאות טונות של אמצעי לחימה מאיראן שיועדו לחיזבאללה. בעקבות מבצע זה זכתה שייטת ספינות הטילים בשנת 2010 בפרס הרמטכ״ל ליחידה מצטיינת. בשנת 2011 הוביל שרביט את מבצע "חוק ברזל", שבמהלכו נתפסה בלב הים אוניית הנשק "ויקטוריה" שנשאה משלוח אמצעי לחימה שיועד לארגוני טרור ברצועת עזה.
3. מודרניזציה ובניין כוח ימי – בתקופת הפיקוד של שרביט על חיל הים, הוביל החיל בניין כוח משמעותי להגנת המים הכלכליים של ישראל. בין השאר, נכנסו לשירות ארבע ספינות טילים חדשות מדגם "סער 6" שנועדו לשמור על אסדות הגז הטבעי ומרחב הים של ישראל. תחת הנהגתו בוצע לראשונה יירוט מוצלח של רקטה אווירית מאיימת מהים באמצעות מערכת "כיפת ברזל" שהותקנה על ספינת קרב. בנוסף, שרביט שם דגש על הגברת שיתוף הפעולה בין זרוע הים לשאר זרועות צה״ל, מה שהביא לחיזוק שילובו של חיל הים בהגנה הלאומית הכוללת.
4. קריירה בתעשייה הביטחונית והאנרגיה – עם פרישתו מצה״ל בשנת 2021 פנה שרביט לתפקידים בכירים במגזר הפרטי. הוא מונה למנהל חטיבת האנרגיות המתחדשות בקבוצת תדיראן, ובהמשך לנשיא חברת DSIT Solutions – חברת-בת של רפאל המתמחה במערכות הגנה ימיות. שמו אף עלה כמועמד לתפקיד מנכ״ל רפאל, אולם שרביט סיפר כי דחה הצעה בנושא כדי להתמקד במיזם חדש בתחום האנרגיה הירוקה בשוק הפרטי.
עוד ב-
5. נוכחות בזירה הציבורית – שרביט לא נשאר לחלוטין מחוץ לוויכוחים הציבוריים. הוא השתתף לפחות בהפגנה אחת בשדרות קפלן בתל אביב במחאה נגד הרפורמה המשפטית בשנת 2023, אם כי נמנע מקריאות לסירוב שירות מילואים במחאה. בנוסף, בעדות שמסר בפני ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות (תיק 3000), גיבה שרביט את גרסתו של ראש הממשלה נתניהו בנוגע לעסקאות הרכש השנויות במחלוקת, והעיד כי ההחלטות על רכישת הצוללות התקבלו בדרג הצבאי והמקצועי – ובכך למעשה ניקה את הדרג המדיני מאחריות ישירה לפרשה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה