TOP 5

מזל טוב ליהורם גאון: 5 עובדות שלא ידעתם על אייקון התרבות הישראלי

הוא נחשב לסמל התרבות הישראלית, אבל כמה אתם באמת יודעים עליו? לכבוד יום הולדתו של יהורם גאון, קבלו 5 עובדות מפתיעות על האיש והאגדה

מערכת ice | 
יהורם גאון ב'כבר לא ירושלמי' (צילום יח"צ)
יהורם גאון, אחד מגדולי הזמרים, השחקנים והיוצרים בישראל, הפך לדמות מפתח בתרבות הישראלית לאורך עשרות שנות יצירה וחגג בשבוע שעבר יום הולדת 85. גאון זכה להצלחה בקולנוע, בטלוויזיה, במוסיקה ובתיאטרון, והשאיר חותם על דורות שלמים. על "סברי מרנן" שיתף "זו סדרה מופלאה ונהדרת שעשתה שיא של 323 פרקים, סיינפלד לא רשם כזו הצלחה".
אלו חמש עובדות מעניינות שלא הכרתם על יהורם גאון:
1. שירות צבאי

יהורם גאון התגייס לצה"ל בשנת 1957 ושירת בלהקת הנח"ל, שם השתתף בהפקות מוזיקליות ותיאטרליות. בתחילת דרכו הוצע לו לדקלם במקום לשיר, אך לאחר שחרורו החל בקריירה מוזיקלית בלהקת "התרנגולים" ובהמשך בשלישיית "גשר הירקון". במהלך השנים הופיע רבות בפני חיילים, כולל מחווה במלחמת יום הכיפורים בה שר לחיילים דרך הקשר את השיר "המלחמה האחרונה", שחזר לבצעו בשנת 2023 לחיילי צה"ל. בנוסף, חידש את השיר "לא תנצחו אותי" של נעמי שמר בשיתוף עם להקות צבאיות כמחווה לכוחות הביטחון.
3. למעלה מ-70 אלבומים
יהורם גאון הוציא למעלה מ-70 אלבומים במהלך הקריירה המוזיקלית שלו, שהחלה עם אלבום הסולו הראשון "כל העיר מרכלת עלינו" בשנת 1965. בין אלבומיו הבולטים ניתן למנות את "אני ירושלמי" (1971), "אותך שרים" (1975), "עוד לא אהבתי די" (1977), "סימני דרך" (1982) ו"אלף נשיקות" (1986). שירים כמו "הנני כאן", "רוזה", "בלדה לחובש", "עץ האלון" ו"שלום לך ארץ נהדרת" הפכו לנכסי צאן ברזל בזמר העברי. גאון שילב בשיריו סגנונות שונים, כולל מוזיקת פופ עם נגיעות מזרחיות, ושמר על זיקה לשפת הלאדינו ולפיוטי אבותיו. לאורך השנים זכה להוקרה רבה, ובשנת 2004 הוענק לו פרס ישראל על תרומתו לזמר העברי.
3. חברתו הראשונה – נורית גפן
נורית גפן, שנולדה בשם נורית מקובר, הייתה חברתו הראשונה של יהורם גאון. השניים החלו לצאת כשהייתה בת 16, וניהלו מערכת יחסים שנמשכה כשנתיים וחצי. הם אף עמדו להתחתן, אך לבסוף נפרדו וגאון נסע לארצות הברית. מאוחר יותר, נורית נישאה ליהונתן גפן.
4. העט של בן גוריון
יהורם גאון סיפר כי במהלך פגישה עם דוד בן-גוריון, ראש הממשלה הראשון של ישראל, קיבל ממנו ספר עם הקדשה אישית. בדרכו החוצה מהחדר, קרא להם בן-גוריון ואמר: "תחזירו לי את העט, אני כותב איתו את ההיסטוריה של עם ישראל!" 
5. עזיבת סדרה בגלל עקרונות
בשנת 1998, במסגרת שידורי הסדרה "תקומה: 50 השנים הראשונות", שעסקה בתולדות מדינת ישראל, שודר פרק בשם "בנתיב הטרור - בילאדי בילאדי", שעורר מחלוקת ציבורית על רקע הטענה שאינו מאוזן ומשקף נרטיב פרו-פלסטיני. בעקבות זאת, החליט יהורם גאון לפרוש מהסדרה, בצעד שהדגיש את מחויבותו לערכים ולעקרונותיו.
בין האותות והפרסים שבהן זכה יהורם גאון לאורך השנים נכללים: פרס ישראל לזמר עברי (2004), פרס תמוז (2007), הדלקת משואה בטקס יום העצמאות (2017), פרס מפעל חיים (2017), קריאת רחוב על שמו (2021).
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה