TOP 5

יוסף חדאד: 5 דברים שלא הכרתם על מי ששובר את הרשת

יוסף חדאד, איש צבא לשעבר ופעיל חברתי בולט, מקדם את השותפות בין אזרחים ערבים-ישראלים ויהודים בישראל. הנה חמישה דברים מפתיעים על הדרך הארוכה והחלומות של חדאד, מהשירות בצה"ל ועד לפעילות ציבורית רחבת היקף
מערכת ice | 
יוסף חדאד (צילום מרים אלשר פלאש 90)

יוסף חדאד, ערבי-נוצרי שנולד בחיפה, גדל בסביבה משפחתית מעוררת השראה - אמו עבדה כמורה, ואביו היה כומר, טייס אזרחי ואיש עסקים. חדאד הוא השני מבין ארבעה אחים, והמשפחה עברה להתגורר בנצרת, שם למד בבית הספר הטכנולוגי דון בוסקו. כבר בשלב מוקדם בחייו בלט חדאד בנחישותו ובכישרונו, ופנה ללימודים במדעי המדינה באוניברסיטת בר-אילן, אך למרות שהחל בלימודים אקדמיים, הוא בחר לפנות לעולם ההסברה וההשפעה הציבורית.

חדאד השתתף בתוכנית LEAD20 למנהיגים צעירים באוניברסיטת MIT, שם פיתח את כישורי המנהיגות והעשייה הציבורית. בהמשך עבד כמנהל פרויקטים ומנהל תפעול בחברת מחקרי שוק, תפקידים שסייעו לו לצבור ניסיון חשוב בניהול והשפעה חברתית. כיום הוא מתגורר בנצרת עם ארוסתו אמילי שריידר, עיתונאית ופעילת הסברה מוכרת.
בינואר 2024, חדאד הצטרף לעמותת משאלת לב כפרזנטור, במטרה לתמוך בילדים חולים ולעזור בהגשמת משאלותיהם. חדאד ממשיך לקדם פעילויות חברתיות והשפעה חיובית, כולל ניצחון בתביעת דיבה באוקטובר 2024, שהעניקה לו פיצוי בסך 24,000 ש"ח.
לאחרונה הושעה חשבון הטוויטר של יוסף חדאד, מה שהוביל לסערה ברשתות החברתיות. חדאד, אשר משתמש בחשבונו ככלי עיקרי לקידום פעילותו ולהבעת עמדותיו, דיווח כי החשבון הושעה לאחר שצייץ ביקורת על ארגוני טרור פלסטיניים. בעקבות השעייתו, ציין חדאד כי יפעל להשבת חשבונו ולא ייכנע למגבלות על חופש הביטוי.
1. התנדבות לשירות בצה"ל
בשנת 2003, יוסף חדאד, ערבי-נוצרי מנצרת, החליט להתנדב לשירות קרבי בחטיבת גולני. הוא סיים את קורס המ"כים בהצטיינות ושירת כמפקד וסמל מחלקה בגדוד 51. החלטתו להתגייס הייתה חריגה והביעה את מחויבותו לחברה הישראלית.
2. פציעה קשה במלחמת לבנון השנייה
חדאד השתתף במלחמת לבנון השנייה ובמהלך הלחימה, טיל פגע בקרבתו, וגרם לו לפציעות קשות – כולל קטיעה חלקית של כף רגלו ופגיעות נוספות. לאחר טיפולים ושיקום ארוך, הוא מוגדר כנכה צה"ל ומתמודד עם פוסט טראומה כתוצאה מהאירועים.
3. פרסים והכרה
העשייה הציבורית של חדאד זיכתה אותו בהכרה רחבה. הוא נבחר למשיא משואה בטקס בהר הרצל, זכה בפרס בגין, קיבל אות "גיבורי העורף" לאחר פעילותו במלחמת חרבות ברזל, ונכלל ברשימות המשפיענים למען ישראל. באוניברסיטת אריאל אף הוענק לו תואר דוקטור לשם כבוד. כמו כן, נבחר לארבעים המשפיעים של אתר ice לשנת 2022.
4. הקמת עמותת "ביחד – ערבים זה לזה"
חדאד הקים את עמותת "ביחד – ערבים זה לזה", שמטרתה לקדם שילוב אזרחים ערבים-ישראלים בחברה הישראלית בתחומי החינוך, החברה וההתנדבות. העמותה פועלת לעודד צעירים ערבים להשתלב במדינה ולחזק את הזהות הישראלית שלהם.
5. החלום לשותפות אמיתית
חדאד חולם על חברה ישראלית מאוחדת, שבה ערבים ויהודים משתלבים בכל תחומי החיים ופועלים בשיתוף פעולה מלא. לדבריו, מגיל צעיר חלם על מודל כזה של שותפות, ורואה בפעילותו הציבורית דרך להשגת החזון הזה.
 

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה