ויראלי

זוכה פרס נובל מוכר את המדליה למען הילדים באוקראינה

העיתונאי הרוסי דמיטרי מוראטוב, שזכה בפרס נובל לשלום בשנה שעברה, מעמיד למכירה את הפרס שלו כדי לעזור לילדים הרבים שאיבדו את הוריהם ונעקרו במלחמה. המדליה עשויה זהב 23 קראט ושוקלת 175 גרם. ההצעה הגבוהה עד כה היא 550,000 דולר
מערכת ice | 
זלנסקי ופוטין (צילום ויקיפדיה, pixabay, President of Russia /twitter)
העיתונאי הרוסי דמיטרי מוראטוב, עד לאחרונה עורך העיתון "נובאיה גזטה", הפך לכוכב בינלאומי בשנה האחרונה, מאז זכה בפרס נובל לשלום (חלק את הפרס ב-2021 עם העיתונאית מריה רסה מהפיליפינים). מוראטוב, שכבר תרם את הסכום הכספי שהוענק לו עם הזכייה (500,000 דולר), החליט כעת למכור את הפרס עצמו - כלומר את מדליית הנובל העשויה זהב 23 קראט. את הרווחים הוא יתרום למאמצי יוניצף לעזור לילדים שנעקרו במלחמת רוסיה-אוקראינה. לדבריו, מטרת המכירה היא "לתת לילדים הפליטים הזדמנות לעתיד".
מוראטוב עזר לייסד את העיתון הרוסי העצמאי "נובאיה גאזטה" ושימש כעורך הראשי במשך כ-25 שנים. הוא נאלץ להפסיק את הפעילות בחודש מרץ השנה בעקבות האיסור של ממשלת רוסיה על התנגדות תקשורתית וציבורית לפלישת המדינה לאוקראינה. העיתונאי מתח באומץ ביקורת על המלחמה באוקראינה וכן על סיפוח קרים לארצו ב-2014. 
מוראטוב (ושותפתו לפרס רסה) זכו לכבוד על מאמציהם לשמר את חופש הביטוי במדינותיהם, למרות שהותקפו על מעשיהם, כולל מהממשלות שלהם. העיתון בעריכתו, "נובאיה גאזטה", הפך לסמל של רדיפת השלטונות וקיצוניים למיניהם: שישה מהעיתונאים שעבדו בעיתון שילמו בחייהם על מסירותם בין השנים 2000 ל-2009. המפורסמת שבהם היא העיתונאית אנה פוליטקובסקיה, שנרצחה ב-2006.
העיתונאי הרוסי מסר לתקשורת שהוא מודאג במיוחד מילדים שאיבדו את הוריהם בגלל המלחמה. בפלישה לאוקראינה נעקרו עד כה כמעט 5 מיליון אוקראינים מבתיהם, ביניהם המון ילדים. "אנחנו רוצים להחזיר את עתידם", אמר מוראטוב, והוסיף כי הוא מנסה ליצור טרנד חדש, כך שאנשים ימכרו את רכושם היקר במכירה פומבית כדי לעזור לאוקראינים.
העיתונאי החל בסופ"ש את נסיעתו לניו יורק, שם יתחילו הגשת הצעות בשידור חי ביום שני אחר הצהריים. ההצעות המקוונות החלו ב-1 ביוני בקנה אחד עם ציון יום הילד הבינלאומי וההתמחרות בשידור חי של יום שני תתקיים ביום הפליטים העולמי.
 
סוכנות Heritage Auctions מטפלת במכירה של המדליה, ששוקלת 175 גרם ועשויה זהב 23 קראט. אם יתיכו את הזהב, שוויו יהיה כ-10,000 דולר. אבל הרווח יהיה גדול בהרבה: ההצעה הגבוהה למדליה הייתה 550,000 דולר נכון ליום שני בבוקר, ויש ציפייה להצעות גבוהות בהרבה. 
הכי הרבה ששולם עד היום עבור מדליית פרס נובל היה 4.76 מיליון דולר, בשנת 2014. הסכום שולם על המדליה של ג'יימס ווטסון, שזכה בה ב-1962 על גילוי מבנה ה-DNA.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה