מדדים ומחקרים

ארוחות הבוקר בישראל מתייקרות: איפה תשלמו 20% יותר?

בכמה חודשים, רוב בתי הקפה בישראל העלו את המחירים בעד 10% בממוצע, העובדים עצמם גם ראו זאת, כאשר מחיר של כריך חביתה טיפס מ-46 ל-52 שקל. בחלק מהרשתות סלטים זינקו במחיר ב-17% ואף ב-20%
מערכת ice |  4
ארוחת בוקר (צילום unsplash)
בתכנית 'הצינור' ברשת 13 דיברו אמש (חמישי) על ההתייקרות של המנות בארוחות הבוקר בשיעור של כ-20% בסך הכל, זאת לצד עליות המחירים בסופרמרקטים. בבדיקה בסניפים בשיחות עם עובדים התבררו הסיבות לכך שגם הארוחה החשובה ביותר ביום עולה הרבה יותר.
אחת העובדות הסבירה מול המצלמה הנסתרת: "דיברתי עם כמה בתי קפה בעיר והכל עולה, בביגה ובלנדוור גם העלו", אחרת אמרה: "חלקנו שקשוקה אני וחברה שלי, סוג של פתרון, ככה אנחנו עושות החברות".

בכמה חודשים, רוב בתי הקפה בישראל העלו את המחירים בעד 10% בממוצע, העובדים עצמם גם ראו זאת, כאשר מחיר של כריך חביתה טיפס מ-46 ל-52 שקל. בקפה גרג לדוגמא, שם העלייה הממוצעת הייתה 5%, כריך החביתה התייקר ב-13%, הסלט ב-6%, ארוחת ביוקר ליחיד ב-5% וכך גם ארוחת הבוקר הזוגית.
לשם השוואה, ברשת ביגה הסלט עלה בשיעור של 10%, כריך החביתה וארוחת הבוקר ליחיד עלו ב-10% כל אחת וארוחת הבוקר הזוגית ב-9%, אבל העלייה הכוללת הייתה רק 5% כמו בגרג. לנדוור העלתה ב-3% ועד 5%, כאשר הסלט קיסר עלה ב-8%, הפסטה ב-7%, ארוחת בוקר ליחיד ב-3% והזוגית ב-2%.
רשת בנדיקט העלתה מחירים גם כן ב-5%, הרושטי היה המנה שהכי התייקרה, בשיעור של 20%, ארוחת בוקר קלאסית ב-4% ובראנץ' בורגר ב-3%, בקפה גן סיפור העלה את המחירים ב-5% עד 10%, כאשר סלט קיסר התייקר ב-20%, סלט ספורטאיות עלה ב-17%.
אלכס קומן מרצה ופרשן לכלכלה אמר לתכנית: "קשה להיות בעל בית קפה, הקורונה הכניסה אותם לחובות, הרגילה את העובדים לעשות שליחויות ולכן חייבת לעלות את השכר שלהם באופן קיצוני, השכירויות טסו לשמיים בגלל החוסר בנדל"ן, מחירי הגלם האמירו בגלל האינפלציה, יחד עם זאת להעלות מחיר של סנדוויץ' חביתה ב-13% ופסטה ב-11% זה מוגזם".
 
ברשתות ביגה וגרג מסרו בתגובה לכתבה של הצינור: "בשנתיים האחרונות ספגו הרתשות את המחירים, לאחרונה נאצלו לעלות רק חלק קטן ממחירי התפריט ב-5% בלבד, למרות יוקר המחיה שעלה משמעותית גבוה יותר". בבנדיקט הוסיפו: "עליות המחיר מצד ספקי המזון בשוק לא פסחו גם עלינו ובנוסף התייקרו גם החשמל, המים, עלויות העובדים והשטח בשיעור של 10-20%, יחד עם זאת הרשת ביצעה עליית מחיר של 5% בממוצע, בכל התקופה הנ"ל ואף פחות במנות הפופולריות".
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    בתי קפה
    י 09/2023/30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מטורף כריך חביתה 52 שח... מטורף... העלות שלו גג 7 שח... חזירות
    סגור
  • 3.
    לא לאכול ארוחת בוקר במסעדות
    אבי 09/2023/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין הגיון לשלם על חביתה מחיר של שניצל 80 ש"ח. אני לא נכנס יותר למסעדות 30 ש"ח מים 500 מ"ל טירוף
    סגור
  • 2.
    תפסיקו להכנס לבתי קפה. המחיר יפול ב 30% (ל"ת)
    משה 09/2023/29
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 1.
    השתגעתם לאכול בחוץ במחירים כאלו ? וזו ארוחת בוקר ... (ל"ת)
    אחת מהעם 09/2023/29
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור