מדדים ומחקרים

רבע מהכנסת בעלי השכלה משפטית - וכמה בעלי רקע תקשורתי?

הכנסת ה-25 בולטת עם רשימה מכובדת של 15 קצינים בכירים לרבות שני רמטכ"לים, עם 34 שצמחו ברשויות המקומיות ורבע מהם בעלי השכלה משפטית. נציגים מרקע תקשורתי בולטים פחות  
דוד זולדן | 
הכנסת (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל)
גיל
הגיל הממוצע של חברי הכנסת הנבחרת עומד על כ-50. חברי הכנסת המבוגרים ביותר הם חיים כץ (75), נתניהו (73), מיקי לוי ויצחק גולדקנופף (71). הכנסת תרשום גם 12 נציגים בני פחות מ-40. הצעירים ביותר הם יצחק וסרלאוף (30), יוראי להב (34) ואלמוג כהן (35). הסיעה המבוגרת ביותר היא יהדות התורה (ממוצע גילאי של 64 ומעלה) ואילו הסיעה הצעירה ביותר היא הציונות הדתית (ממוצע של פחות מ-48).
רקע מקצועי
קרש הקפיצה לפוליטיקה הארצית הוא השלטון המוניציפלי. 34 ח"כים כיהנו בעבר בתפקידים שונים ברשויות המקומיות. רשימה זו כוללת כמה ראשי ערים (ניר ברקת בירושלים, מאיר כהן בדימונה, יעקב אשר בבני ברק, משה אבוטבול בבית שמש), ראשי מועצות אזוריות (מטי צרפתי-הרכבי במועצה אזורית יואב, אלון שוסטר במועצה אזורית שער הנגב) וראש מועצה מקומית (מיכאל ביטון, ירוחם).
רקע ביטחוני
קרש קפיצה נוסף הוא הרקורד הביטחוני: בכנסת הקרובה יכהנו 13 ח"כים עם קריירה ביטחונית בכירה. בנוסף לשני הרמטכ"לים (בני גנץ וגדי אייזנקוט) תכלול הכנסת ה-25 גם שלושה אלופים (יואב גלנט, אורנה ברביבאי ואלעזר שטרן), שלושה תא"לים (מירי רגב, צביקה פוגל ושרון ניר) ואל"מ (מתן כהנא). ארבעת הנותרים היו בכירים במשטרה (מיקי לוי ויואב סגלוביץ'), בשב"כ (אבי דיכטר) ובמוסד (רם בן-ברק).
רקע משפטי
ליותר מרבע מחברי הכנסת ישנה השכלה משפטית אבל מעטים בנו קריירה משפטית ועברו לכהן בכנסת. ביניהם אפשר לציין את משה סעדה, טלי גוטליב, שמחה רוטמן, קארין אלהרר, אפרת רייטן ודבי ביטון. השניים הבולטים שרשמו קריירה מפוארת הם השר לביטחון לאומי, ח"כ איתמר בן גביר ומשה סעדה בכיר בפרקליטות המדינה.
רקע תקשורתי
הכנסת ה-25 תכלול מעט ח"כים שהגיעו מרקע תקשורתי: יאיר לפיד, מרב מיכאלי, ישראל אייכלר, בועז ביסמוט.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה