מדדים ומחקרים
תואר מפוקפק: מתברר שישראל במקום השני בעולם בזה
כ-30% מן המזון הראוי למאכל אדם מבוזבז מידי שנה ברחבי העולם. מדובר על 1.3 מיליארד טון של מזון הולכים לאיבוד או נזרקים מדי שנה, שכן כמויות המזון שנזרקות באירופה ובצפון אפריקה עומדות על 95-115 ק"ג בשנה לנפש, כך על פי מחקר שנעשה ב-BSH, היבואנית הרשמית של מותג בוש המקדמת טכנולוגיה חדשנית וירוקה, ופועלת לייצור מכשירי חשמל תוך מודעות סביבתית ותשומת לב מיוחדת למשאבים.
תופעת בזבוז מזון בעולם זכתה לתשומת לב רבה ברחבי העולם, בעיקר בשל המוני האנשים הרעבים שהיו יכולים לשבוע ממזון זה. מבין מדינות ה- OECD, ישראל נמצאת במקום ה-2 בכמויות המזון הנזרק מדי שנה לפח. זאת בזמן שכ-25% מהאוכלוסייה בארץ סובלים מאי ביטחון תזונתי, כך על פי דו"ח העוני האלטרנטיבי של ארגון 'לתת'. עקב ממדי התופעה, החליט האו"ם בשנת 2015 כי אחד היעדים העולמיים לפיתוח בר-קיימא הוא הפחתת 50% מאובדן מזון לנפש עד שנת 2030.
רוני אבירי, סמנכ״לית שיווק ופיתוח משאבים בארגון 'לתת' מסבירה: "המצב הנוכחי שבו מצד אחד יש בישראל 292,000 משפחות הסובלות מאי-ביטחון תזונתי חמור ומן הצד השני ישראל נמצאת במקום השני מבין המדינות המפותחות בכמויות המזון הראוי למאכל המגיע להשמדה או לפח, הוא בלתי נתפס. כל בעלי העניין ובפרט תעשיית המזון, היצרנים, היבואנים, הרשתות הקמעונאיות וגם הממשלה (באמצעות תמריצים וחקיקה מתאימה) - צריכים לעשות את כל הנדרש כדי שמזון ראוי למאכל יגיע לאלו הזקוקים לו במקום להשמדה". אבירי מוסיפה: "הצרכנים יכולים לקנות מוצרים של חברות הדואגות להציל ולקנות ברשתות שיווק הפועלות באופן פרואקטיבי להצלה ולצמצום המזון המתבזבז בסניפים".
דוד חקק מנכ״ל BSH, צילום: ענבל מרמרי
2. מסתכלים במקרר ובודקים אם יש מוצרים שתוקפם קרב.
3. מאחסנים את המצרכים האחרונים שקניתם בחלק האחורי של המדף ומזיזים את המוצרים הישנים קדימה.
4. מאחסנים שאריות מזון בקופסאות ובשקיות וואקום כדי למנוע חמצון במגע שלהם עם האוויר.
5. מנצלים את השאריות מהארוחה הקודמת כדי ליצור מנה חדשה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה