מדדים ומחקרים

הקיבוצים והמושבים נשארו מאחור: כמה מתושבי ישראל גרים בערים ובאזורים עירוניים?

מחקר חדש בדק את העיור שעוברת ישראל ומצא כי בתוך 10 איבדו הקיבוצים והמושבים כ-1% מתושבים לטובת הערים. מתי חלה המקפצה הגדולה ביותר ומה הייתה הסיבה לכך? המחקר בפנים
כפיר אדר |  1
ווילות ודירות (צילום Unsplash)
סקר חדש של אתר סטטיסטיקות מוביל חושף את מידת העיור בישראל בשנים 2009 עד 2019. עיור פירושו - חלק האוכלוסייה העירונית מסך האוכלוסייה במדינה. בשנת 2019, 92.5 אחוז מכלל האוכלוסייה בישראל התגוררו באזורים עירוניים ובערים.
על פי המחקר, נראה שמושבים והקיבוצים מאבדים את התושבים שלהם שמעדיפים לעבור לאזורים העירוניים והערים הגדולות. בגלל המסים הגבוהים? ההיטלים? האישורים? הבירוקרטיה? בכל מקרה, בתוך עשור ישראל עוברת עיור מואץ ורק לרשות מקרקעי ישראל הפתרונים כדי למנוע את הצפיפות ההולכת ומתעצמת במרחב האורבני.
בשנת 2009, שהייתה שבה מושבים רבים קיבלו אישורים להרחבות ולהגדלות איזורי המחייה על חשבון החקלאי, החלק של העירוני של התושבים במדינה עמד על 91.76% בלבד. אחרי עליות מועטות בשנים שלאחר מכן, העלייה הגדולה הגיעה ב-2014 כשהמספר קפץ מ-92.03 ל-92.1. עד 2019 זינק המספר ל-92.5%.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    זבוב בלי רגליים הוא חרש
    ניר מאיר 01/2021/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היגעתם למסקנה משונה. העובדה שאוכלוסיית הערים גדלה יחסית לתושבי הקיבוצים והמושבים, אין פירושה שהמגזר הכפרי מאבד תושבים. רמז - הוא לא. נקודה. מה שגיליתם הוא תוצאה של הכבדה בלתי נסבלת של רשויות המדינה על משפחות שמבקשות לעבור למגזר הכפרי, ומנגד צמיחה מהירה מאוד של הציבור החרדי, שאיננו גר במגזר הכפרי. ואם תבדקו קצת יותר לעומק תגלו, שאמנם זה המצב.
    סגור