מדדים ומחקרים

אוכלים בריא? לא בישראל: סקר חדש בוחן את הרגלי האכילה בקרב אוכלוסיות שונות

סקר מכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל, בראשות פרופסור מייקל הרטל, שנערך בשיתוף אגף התזונה במשרד הבריאות חושף כי במדינת ישראל לא אוכלים בריא. מהסקר עולה כי בקרב הציבור הערבי והחרדי גבוהה אף יותר
ארנולד נטייב | 
ג'אנק פוד ואוכל בריא (צילום freepik)
סקר מכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל, בראשות פרופסור מייקל הרטל, שנערך בשיתוף אגף התזונה במשרד הבריאות חושף היום (רביעי), נתונים מדאיגים בנוגע להרגלי התזונה של האוכלוסייה הכללית ובמיוחד בנוגע להרגלי התזונה של הציבור הערבי והחרדי.
מהסקר עולה כי בקרב הציבור הערבי והחרדי, צריכת מזון לא בריא המסומן בסמל אדום על גבי האריזה, גבוהה בפער משמעותי לעומת הציבור הכללי בישראל. כך למשל על פי הנתונים, 80% מהנשאלים מהציבור הערבי והחרדי ציינו כי הם רוכשים שתיה מתוקה לעומת 50% בלבד בציבור הכללי.
עוד עולה מהסקר כי 72% מהציבור הערבי ו-70% מהציבור החרדי צורכים מעדנים מתוקים בהשוואה ל- 50% באוכלוסייה הכללית. כמו כן, 61% מהציבור הערבי רוכשים בשר מעובד מול 50% בציבור הכללי והחרדי ו-40% מהציבור החרדי רוכשים דגני בוקר מתוקים מול 30% בציבור הכללי.
גם בגזרת החטיפים ישנם הבדלים משמעותיים, בציבור הערבי 86% רוכשים חטיפים מתוקים ובציבור החרדי 89% בהשוואה ל-74% באוכלוסייה הכללית וחטיפים מלוחים בציבור החרדי צורכים הרבה יותר, 90% לעומת 70% בציבור הכללי.
סקר נוסף שנערך על ידי מכון ברוקדייל, מעיד שבתקופת ההתמודדות עם נגיף הקורונה קיימת תופעה של אכילה מוגברת ככלל, ושל חטיפים בפרט. כמו כן זוהו התנהגויות נוספות שאינן תואמות אורח חיים בריא הנמצאות במגמת עליה בעקבות המשבר. התנהגויות אלו כוללות עישון ועלייה במשך הצפייה במסכים, כגון טלוויזיות, מחשבים וטלפונים חכמים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה