מדדים ומחקרים
סקר חדש קובע: לרוב המוחץ של הישראלים אין אמון בממשלת ישראל
נתוני "מדד החברה הישראלית" של המכון למדיניות העם היהודי מלמדים כי האמון בצמרת צה"ל הולך ומשתקם, ומצביעים על פערים בתמיכה בין יהודים וערבים

נתוני "מדד החברה הישראלית" של המכון למדיניות העם היהודי (JPPI) מלמדים כי האמון בצמרת צה"ל הולך ומשתקם, בהמשך לחילופי הרמטכ"ל. לעומת זאת הנהגת המדינה זוכה לרמת אמון נמוכה. לרוב הישראלים אין אמון בממשלת ישראל, וכך גם בראש הממשלה וגם בשר הביטחון.
לאור החילופים בצמרת צה״ל חלה החודש עלייה ברמת האמון של היהודים בישראל בפיקוד הבכיר של צה"ל. 60% השיבו כי רמת האמון שלהם גבוהה (לעומת 41% בחודש שעבר). למעשה, אחד מכל שני יהודים בישראל השיבו שרמת האמון שלו בפיקוד הבכיר של צה"ל כיום היא "די גבוהה", ועוד 10% שהשיבו שרמת האמון שלהם בצמרת צה"ל היא "מאד גבוהה".
באופן מפתיע, רמת האמון הגבוהה בצמרת צה"ל נרשמה בכלל הקבוצות האידאולוגיות, וזאת בשונה ממה שנמדד בחצי השנה האחרונה, שבה מרבית המשתייכים לקבוצות ה-"ימין" (ימין + ימין מרכז) העידו כי רמת האמון שלהם בפיקוד הבכיר של צה"ל נמוכה (די נמוכה + מאוד נמוכה).

רמת אמון צהל. קרדיט: המכון למדיניות העם היהודי
לגבי הממשלה, מרבית הישראלים (54%) העידו כי רמת האמון שלהם בממשלה "מאוד נמוכה", ועוד 13% השיבו שרמת האמון שלהם בממשלה "די נמוכה". לעומת זאת, עשירית מהישראלים השיבו שרמת האמון שלהם בממשלה "מאוד גבוהה", ועוד 21% השיבו "די גבוהה". זאת אומרת רק כשליש מהישראלים מביעים רמת אמון גבוהה בממשלה.
בפילוח של יהודים בלבד - מרבית היהודים בישראל (62%) מעידים כי רמת האמון שלהם בממשלה נמוכה (די נמוכה + מאוד נמוכה), ואילו כשליש (36%) טוענים כי רמת האמון שלהם בממשלה גבוהה (מאוד גבוהה + די גבוהה). בקרב הערבים, 86% מעידים כי רמת האמון שלהם בממשלה נמוכה. ורק אחד מכל עשרה מעיד כי רמת האמון שלו בממשלה גבוהה.

רמת אמון בממשלה אצל יהודים. קרדיט: המכון למדיניות העם היהודי
על ראש הממשלה בנימין נתניהו, מרבית הישראלים (55%) מעידים כי רמת האמון שלהם בראש הממשלה בנימין נתניהו "מאוד נמוכה", ועוד 12% השיבו שרמת האמון שלהם "די נמוכה". מנגד כחמישית (17%) טוענים שרמת האמון שלהם בו "מאוד גבוהה", ועוד 14% "די גבוהה".
בקרב אנשי הימין – 68% הביעו רמת אמון גבוהה ברה"מ נתניהו, בעוד ש-31% הביעו על רמת אמון נמוכה. אמנם, 20% ממצביעי הליכוד ו-31% ממצביעי הציונות הדתית (לפי הצבעה בבחירות 2022) מעידים כי רמת האמון שלהם בראש הממשלה נמוכה.

רמת אמון רהמ. קרדיט: המכון למדיניות העם היהודי
בנוגע לשר הביטחון ישראל כץ, רוב הישראלים (65%) מעידים שרמת האמון שלהם בשר הביטחון, ישראל כץ, נמוכה (מאוד נמוכה + די נמוכה), וכשליש (32%) אומרים שרמת האמון שלהם גבוהה (מאוד גבוהה + די גבוהה). עם זאת, ניכר ששר הביטחון זוכה לאמון נרחב יותר בקרב היהודים, בהשוואה לערבים: 38% מהמשיבים היהודים הביעו אמון גבוה בשר הבטחון, לעומת 8% מהערבים.

רמת אמון בשר הביטחון. קרדיט: המכון למדיניות העם היהודי
עוד ב-
איסוף הנתונים לסקר "מדד החברה הישראלית" מתבצע באמצעות הפאנל של אתר "המדד" בקרב היהודים וחברת "אפקאר" בקרב הערבים. הנתונים נותחו ושוקללו על פי דפוסי הצבעה ורמת דתיות כדי לייצג את עמדת אוכלוסיית הבוגרים בישראל. שמואל רוזנר ונוח סלפקוב עורכים את מדד JPPI לחברה הישראלית. יועץ סטטיסטי: פרופ׳ דויד שטיינברג.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.לישראלים יש אמון מלא במיזבלה השמאלנית ( רק לאלה שמוכניאמון בשמאלנים 04/2025/06הגב לתגובה זו0 0לישראלים יש אמון מלא במיזבלה השמאלנית ( רק לאלה שמוכנים להפוך ל"קורבנות שלום" של השמאלנים )סגור