מדדים ומחקרים
מחקר חדש חושף: כך עלולה המלחמה להשפיע על בריאות הלב
ממצאי מחקר מקיף באנגליה חושפים את הקשר שבין רעש מטוסים לתפקוד לב ירוד, עלייה בלחץ הדם והגברת הסיכון לאירועים לבביים. המחקר שצריך להטריד ישראלים רבים שסובלים מרעש מטוסים ואזעקות בימי המלחמה
חדשות מדאיגות לתושבים המתגוררים בקרבת שדות תעופה או אזורים צבאיים: צוות חוקרים בריטי גילה קשר ישיר בין החשיפה המתמשכת לרעשי מטוסים לבין פגיעה בבריאות הלב. המחקר, שכלל מעקב אחר אלפי תושבים, חשף תופעה מדאיגה במיוחד: נזק משמעותי לשריר הלב בקרב אלו שנחשפים לרעש באופן קבוע.
במסגרת המחקר המקיף, שנוהל על ידי צוות מאוניברסיטת UCL בלונדון, נבחנו הדמיות לב של יותר מ-3,600 תושבים המתגוררים בסמיכות לארבעת שדות התעופה הגדולים באנגליה. התוצאות היו חד-משמעיות: אצל התושבים שנשארו לגור באזורים החשופים לרעש נמצאה ירידה של עד 20% בתפקוד הלב.
"הגילוי המטריד ביותר הוא ההשפעה על שנת הלילה," מסביר ד"ר טופריצ'אנו, מוביל המחקר. לדבריו, הרעש הפתאומי בשעות הלילה, כשהגוף אמור להיות במצב מנוחה, מפעיל את מנגנון 'הילחם או ברח', מה שמוביל לשחרור הורמוני לחץ ולעומס על מערכת הלב.
בניגוד לרעשי תחבורה אחרים, כמו רכבות או מכוניות, רעשי המטוסים מסוכנים במיוחד בשל אופיים הבלתי צפוי. החוקרים מצאו שהמוח מתקשה להסתגל לרעשים אלו, מה שמוביל ללחץ מתמשך על מערכת הלב וכלי הדם.
לממצאים אלו חשיבות מיוחדת בישראל, במיוחד בתקופה הנוכחית, כשפעילות אווירית מוגברת מורגשת במקומות רבים בארץ. מעבר לתושבי אזור נתב"ג, גם תושבים רבים אחרים נחשפים לרעשי מטוסי קרב ומסוקים, מה שמעלה חשש לגבי ההשפעות ארוכות הטווח על בריאותם.
רק לאחרונה הסביר ד"ר עמית גרין מאסותא כי התעוררות פתאומית משינה, במיוחד בשל רעש חזק או אזעקה, אינה חוויה נעימה. עם זאת, ד"ר גרין אמר "זה לא נעים, אבל זה גם לא נורא. מחקר שערך פרופ' פרץ לביא בשנות ה-90 במלחמת המפרץ הראה שמרבית האנשים שהתעוררו עקב ירי או אזעקות חזרו לישון תוך כחצי שעה. זה מעודד לדעת שהגוף והנפש שלנו מסוגלים להתמודד ולשוב למצב מנוחה באופן יחסי".
כזכור, תושב תל אביב הגיש תביעה נגד רכבת ישראל וטען כי רכבת שחולפת ליד ביתו מרעישה מאוד. הוא טען כי שכניו קיבלו מהרכבת מזגנים וחלונות מבודדים כפיצוי על הרעש.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה