מדדים ומחקרים

הישראלים נשארים בארץ: העדפות ההשקעה שלנו נחשפות

מסקר שנערך עבור בנק מזרחי טפחות עולים נתונים מעניינים על דפוסי ההשקעה של הישראלים. 43% מהמשיבים נכנסו לשוק ההון בחמש השנים האחרונות; הקריפטו עדיין בתת אימוץ 
שרון בירקמן | 
בנק מזרחי טפחות (צילום shutterstock)
בנק מזרחי טפחות מפרסם היום את סקר "המשקיע הישראלי לשנת 2024", סקר אינטרנטי שנערך על ידי מכון המחקר KANTAR, בקרב 511 משקיעים בשוק ההון - משקיעים פעילים שמחזיקים בתיק השקעות בשווי של לפחות 100 אלף שקל (לא כולל קרן השתלמות, פיקדונות, פנסיה וביטוח מנהלים) ובחן את ההעדפות, המוטיבציות והצרכים של המשקיעים. הסקר בוצע לפני ההסדרה בחזית הצפון ואחרי בחירת דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב.
55% מהמשקיעים הישראלים, כך עולה מהסקר, מעדיפים לשלב בין השקעות בישראל ובחו"ל;  36% מעדיפים להשקיע רק בישראל, ואילו 8% בלבד משקיעים באופן בלעדי בחו"ל. הסקר מצביע על יציבות יחסית גם בעיתות משבר: 71% מהמשקיעים מפגינים אופטימיות זהירה ולא שינו את מבנה תיק ההשקעות שלהם בעקבות מלחמת חרבות ברזל. הנתון הזה מעניין אפילו יותר בהתחשב בזה ש-55%  מהם צופים שהשוק האמריקאי יתחזק בחודשים הקרובים. מחצית מהם לא מיהרו להגדיל את אחזקותיהם בנכסים מוחשיים כמו נדל"ן, ייתכן שזה קשור גם למחירים בשוק או לממצא אחר העולה מהסקר: השיקול המרכזי של 90% מהמשקיעים בקבלת החלטות השקעה, הוא התשואה.
מקור הנתונים: סקר "המשקיע הישראלי" של מזרחי-טפחות, 2024
(מקור הנתונים: סקר "המשקיע הישראלי" של מזרחי-טפחות, 2024) 
עד כמה המשקיע הישראלי מרגיש נוח להשקיע?
מהסקר עולה כי 61% נוטים להשקעות סולידיות בסיכון נמוך, אך 52% מוכנים לספוג עד 5% הפסד לפני שיעזבו השקעה. 55% נעזרים ביועץ השקעות; 40% נעזרים בעיתונות ואתרים כלכליים;13% בפודקאסטים ו-3% בכלי בינה מלאכותית. ליתר ביטחון, 52% בודקים את תיק ההשקעות שלהם לפחות פעם בשבוע, אם כי רק 19% מבצעים פעולות באותה הזדמנות. 
הישראלים נפתחים לשוק ההון
54% מהמשקיעים משקיעים את רוב כספם בבורסה, עם נטייה גבוהה להשקעה במניות ישראליות (57%). המשקיעים נוטים להשקיע בעיקר בתוכניות חיסכון ופקדונות וקופות גמל להשקעה (71%); 50%  משקיעים בקרנות נאמנות.
אגב, עוד קצת מהאופטימיות הזהירה נראית בנתון הבא: 31% מהמשקיעים מצפים להגדיל את השקעותיהם בשנה הקרובה, במיוחד בשוק ההון.
43% מהמשקיעים, כל עולה מהסקר, נכנסו לשוק ההון בחמש השנים האחרונות, אם כי רק 14% דיווחו על השקעות בקריפטו, נתון מעניין שמהדהד נתון שפרסם בנק ישראל בנוגע לשיעורי אימוץ נמוכים של השקעות קריפטוגרפיות.
עוד עולה מהסקר בבירור כי רוב המשקיעים משאירים כסף (לפחות 10,000 שקל) בעו"ש, בעיקר למקרה של הוצאות לא צפויות. עם זאת ונוכח המלחמה, צעירים בגילאי 18-34 ומשקיעים חדשים (עד 5 שנים) הפחיתו משמעותית את כמות הכסף בעו"ש.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה